Az adott egyetem szabja meg, hogy milyen szakpárokat indítanak, vagy én (a párosítási szabályok alapján) szabadon megválaszthatom, hogy milyen képzésben akarok részt venni? Tegyük fel, hogy informatika-földrajz szakos szeretnék lenni (amit nem találtam meg a felvi.hu-n).
Honnan tudhatom meg, hogy mi a felvételi követelmény? (az alkalmassági vizsgán kívül)
Ha a jelentkezésnél nem találsz olyat, akkor nem is tudsz rá jelentkezni, vagyis az adott egyetem nem indít olyan párosítást.
2015. okt. 28. 17:04
2/9 A kérdező kommentje:
Szomorúan olvasom, de azért köszönöm a válaszod!
2015. okt. 28. 17:08
3/9 anonim válasza:
Az osztott képzésben Te válogathattál, és néha eléggé elborult szakpárokat eredményezett. A felvételi követelményeket majd a felvi.hu-n olvashatod.
2015. okt. 28. 17:22
4/9 anonim válasza:
Nem tudom, mikor kerested, de pillanatnyilag a keresztféléves, februári képzések olvashatók, majd jövőre lesznek kint az ősziek, felvételi tárgyakkal együtt. Akár lehet ilyen szakpár is.
2015. okt. 28. 19:55
5/9 anonim válasza:
Idén az ELTE-n, Debrecenben és Pécsen indult volna földrjaz-informatika szakos osztatlan tanárképzés. Ezek az egyetemek meghirdették, de senki nem jelentkezett rájuk, ezért nem indultak. Valószínű, hogy jövőre is meghirdetik és ha te leszel az egyetlen jelentkező akkor indulni is fog, és könnyen bekerülhetsz, mert a te pontszámod lesz a ponthatár, mivel csak te jelentkeztél és csak téged vettek fel.
2015. okt. 28. 21:56
6/9 A kérdező kommentje:
Az utolsora azt valaszolnam, hogy szerintem 1 szemely miatt nem nyitnak szakot, biztos van minimum letszam, pl. 5, 10,... ember.
2015. okt. 28. 22:28
7/9 anonim válasza:
"szerintem 1 szemely miatt nem nyitnak szakot, biztos van minimum letszam, pl. 5, 10,... ember."
- Ha jobban tudod, miért kérdezel?
Egyébként ha nem hiszed, nézd meg a statisztikákat az idei felvételiről: volt szak, ahová csak egy embert vettek. Azt meg nem gondolhatod, hogy akkor most nagy elánnal neked indítanak külön egy szakot: úgyis felvesznek informatikatanárokat, földrajztanárokat, neked csak össze kell szervezned az órarendedet. Vagyis nekik ez semmi pluszmunkát nem jelent.
2015. okt. 29. 07:43
8/9 anonim válasza:
Igen, a 7. válaszolónak igaza van. Én angol-történelemre járok, mégis együtt vagyok magyarosokkal, németesekkel, matekosokkal stb. Hiába vettek fel sok angol-törist, alig ismerek körülük párat, mert nem feltétlenül velük vagyok együtt az órákon. Ugyanazt az informatikát tanulja az informatika-földrajz, informatika-fizika, informatika-német stb. tanár is.
2015. okt. 30. 18:42
9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom az ertekes valaszaitokat.
A minor kepzest meg el tudnatok magyarazni. Adott az info konyvtaros szak, ahonnan lehet mester kepzesre jelentkezni info tanarnak. A heten megtudtam, hogy a tanari mesterkepzesek utoljara a 16-os evben indulhatnak s utana csak osztatlan tanari kepzes letezik majd. Namost lehet errol a szakrol infotanar minorra is menni. Ez a tovabbiakban is elni fog, vagy ezt a kepzest is megszuntetik. Mit kell ez alatt egyaltalan erteni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!