Hogyan lehet valaki háromszakos tanár?
következő évben jelentkezel levelező tagozatos kémia szakra. Levelezőn általában péntek-szombaton van tanítás, nappali tagozaton meg hétfőtől - péntekig, de te döntöd el,hogy mikor veszel fel egy tárgyat, bár így is előfordulhat, hogy egy adott tárgyat csak péntekre hirdetnek meg... el kell döntened mire jársz be, meg hogyan.
de szerintem egyenlőre ne ezen gondolkozz, hanem azon, hogy a mostani szakokat teljesítsd. ezeken is éppen lesz elég tanulnivaló, beadandó, z.h. vizsga, stb. én is két szakot csináltam anno a hagyományos képzésben és utolsó évben jelentkeztem harmadik szakra. két szakdolgozat, két diplomavédés, államvizsga, tanítási gyakorlatok mellett egyszerűen nem bírtam úgy teljesíteni, ahogy akartam. azzal se vesztesz semmit, ha diploma után szerzel még egyet. Szinte az összes tanár úgy csinálta.
És még arra figyelj, hogy meghatározott évig, meghatározott kreditig, meghatározott tanulmányi átlag mellett lehetsz csak államilag finanszírozott képzésben. Most három szakon kb. 45 kreditet kell félévente teljesíteni. Ha kreditenként kb. 8000 Ft-ot kell fizetned, akkor kb kiszámíthatod, mennyi pénzbe kerül.
Mérlegelni kell, hogy megéri-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!