Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan lehet valaki háromszako...

Hogyan lehet valaki háromszakos tanár?

Figyelt kérdés
Felvettek földrajz-biológia osztatlan tanárképzésre, de szeretnék mellette kémia tanár is lenni. Hogyan lehet valaki háromszakos tanár? Mennyi idő ez? lehet csinálni osztatlan tanárképzésben egyszerre három szakot ha bírom? Vagy a földrajz-biológia elvégzése után mennyi idő lenne a kémia, ha már van tanári diplomám?

2015. júl. 26. 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
szerintem plusz ráfizetéssel lehet harmadik szakod, legalábbis nálunk (nem tanárképzés), lehetett kétféle szakosodni, vagy 2-3 specializációt is felvenni, de ha túlléped a képzés kredit kvótáját, akkor kreditenként ki kell fizetned. Meg persze tovább is tart a képzés, mint az előírt, mert egy félévben csak 45 kredit felvehető.
2015. júl. 26. 13:50
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

következő évben jelentkezel levelező tagozatos kémia szakra. Levelezőn általában péntek-szombaton van tanítás, nappali tagozaton meg hétfőtől - péntekig, de te döntöd el,hogy mikor veszel fel egy tárgyat, bár így is előfordulhat, hogy egy adott tárgyat csak péntekre hirdetnek meg... el kell döntened mire jársz be, meg hogyan.

de szerintem egyenlőre ne ezen gondolkozz, hanem azon, hogy a mostani szakokat teljesítsd. ezeken is éppen lesz elég tanulnivaló, beadandó, z.h. vizsga, stb. én is két szakot csináltam anno a hagyományos képzésben és utolsó évben jelentkeztem harmadik szakra. két szakdolgozat, két diplomavédés, államvizsga, tanítási gyakorlatok mellett egyszerűen nem bírtam úgy teljesíteni, ahogy akartam. azzal se vesztesz semmit, ha diploma után szerzel még egyet. Szinte az összes tanár úgy csinálta.

És még arra figyelj, hogy meghatározott évig, meghatározott kreditig, meghatározott tanulmányi átlag mellett lehetsz csak államilag finanszírozott képzésben. Most három szakon kb. 45 kreditet kell félévente teljesíteni. Ha kreditenként kb. 8000 Ft-ot kell fizetned, akkor kb kiszámíthatod, mennyi pénzbe kerül.

Mérlegelni kell, hogy megéri-e.

2015. júl. 26. 13:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha most elvégzem a földrajz-biológiát,az 6 év. Utána a kémia mennyi lenne?
2015. júl. 26. 16:21
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
hogy-hogy 6 év? az osztatlan képzés 5 éves. utána meg kémiából először BSC-t és utána MSC-t kell tenned. felvi-n fent van, hány félév.
2015. júl. 26. 17:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy tájékoztassam az előző válaszolót, az osztatlan tanárképzés 4+1=5 év ált. iskolai, 5+1=6 év középiskolai tanár esetében. A +1 év mindkét esetben a kötelező szakmai gyakorlat, államvizsgázni csak ez után lehet.
2015. júl. 26. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha most kezded az osztatlan tanárit, akkor amire végzel, már nem lesz tanári msc, tehát csak úgy lehetsz kémiatanár is, ha mégegyszer elvégzed az osztatlan tanárit újabb 2 szakkal. Azaz 3 szakos tanár nem lehetsz, csak 4 szakos, ha újrajárod az egyetemet egy másik szakpárral is. Bár ennek nem látom sok értelmét...
2015. júl. 26. 22:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Na én osztatlanos vagyok, hátha többet tudok segíteni. Én amit a bioszról hallottam (bár biztos egyetemfüggő), kösd fel a gatyád, szerintem novemberben már inkább kiiratkozni akarsz majd, nem egy harmadik szakot elkezdeni :D. Egyébként mivel felmenő rendszerben vagyunk (én most leszek harmadéves), ez még egyáltalán nem kiforrott, érdemben nem tudok segíteni, de szinte 100%, hogy nem kell újra elvégezned még egy szakpárt, ha kémia szakos is szeretnél lenni. Ha mondjuk megcsinálnál egy alapszakot, abból nagyon sok tárgyat el tudnál fogadtatni, aztán mivel már a ped/pszichó is megvan, bepótolod a módszertani tárgyakat és mehetsz is gyakorlatra. De ez csak tipp, én ezt lehetségesnek tartom. Aztán persze az is lehet, hogy indítanak levelező képzéseket.
2015. aug. 6. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!