Életem nagy fordulópontjához érkeztem egyetemen vagy főiskolán való tanulás előtt, nem tudom, mihez kezdjek?
Sziasztok! :)
11-es közgazdasági szakközépiskolába járó lány vagyok, végzettségem szerint pénzügyi, statisztikai, biztosítási
adminisztrátor lesz az érettségi és a szakmai vizsga elvégzése után.
Emelt matematikára és emelt angolra járok, nyelvvizsgát szeretnék tenni angolból, illetve a németet is nagyon szeretném letenni. Imádok emberekkel foglalkozni, szervezni, csapatmunkában dolgozni, utazni. Humán tárgyakból erősebb vagyok, de a reál tárgyak sem okoznak különösebb nehézséget. 4,8-as, 4,9-es átlagú vagyok, idén egyelőre stabilan tartom az 5-ös átlagot. :)
Mivel már harmadikos vagyok, eléggé foglalkoztat a továbbtanulási téma, hiszen fontolóra kell vennem, hogy milyen tárgyakból tegyek emelt szintű érettségit, milyen plusz tárgyakat vegyek fel, ha úgy adódik, mibe fektessek több energiát stb. Rengeteg dolog érdekel: gondolkoztam média szakon (erről azt hallottam, "büfé" szak, nem érné meg), turizmuson (erről azt mondják, nem lehet megélni belőle és nem keresik), közgazdász szakon (ez meg túl van telítve), állatorvoson (nincs sok lehetőségem a közgazdasági iskolám miatt természettudományokat tanulnom), menedzsmenten (elvileg ez sem keresett).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi érné meg nekem? Mit keresnek, mit kevésbé? Külföldön melyikkel lenne célszerűbb elhelyezkedni? Egyáltalán keresik-e külföldön? Vagy más szak is szóba jöhetne? Fontos lenne! :)
Köszönöm mindenkinek! Tényleg nagyon tanácstalan vagyok, nézzétek el nekem! :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!