Közigazgatási téboly?
Jövőre szeretnék egyetemre menni. Sajnos nagyon fontos szempont, hogy minél rövidebb képzést válasszak és friss diplomásként hamar legyen munkám (lehetőleg a szakmámban).
2 szakon gondolkozom: közigazgatás-szervező/igazgatásszervező
Mindkettő van a Közszolgálati Egyetemen.
Pontosan mi a kettő közötti különbség? Melyik a keresettebb/melyiknek van biztosabb helye a munkaerőpiacon?
A válaszokat előre is köszönöm!
18/L
Pontosan, mire gondoltál #1?
Nekem már mindegy hol dolgozom, az álmaimról letettem, legyen munkám mihamarabb és kész. :/
#3!
Írtam, hogy nekem már szinte mindegy. Abban reménykedem a közigazgatásban mindig van munka. Lehet ez okmányiroda vagy éppen kormányablak is. El szeretnék helyezkedni a diplomámmal, nem csak dísznek kell, mert ma már "mindenkinek van". De nincsen 5-6 évem tanulni sajnos, ezek pedig 3 év alatt elvégezhető szakok.
Az NKE képzései közszolgálati képzések ergo: Ha végzel 100% h lesz munkád és 60% h abban az irányban amit végeztél.
Habár én rühellem a köziget mert undorító egy tárgy de kinek a pap.....
#5!
az álmaim 5-6 éves képzésben vannak :)
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
A 2 képzés majdnem teljesen ugyanaz, minimális átszervezés és új akkreditálás miatt van eltérő nevük.
Jelenleg viszonylag könnyű elhelyezkedni ilyen diplomával és elég sok irányba el lehet menni Kormányhivataloktól NAV-on át a Bevándorlási Hivatalig. Magas fizetésre és jó munkakörülményekre természetesen nem érdemes számítani, hisz ez állami szféra, de nem leszel munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!