Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki Budapestre jár a Piarista Gimnáziumba?

Figyelt kérdés
Mesélnétek róla, hogy milyen suli, milyen úgy, hogy nincsenek lányok stb..? Úgy a suliról valamit. Az írjon, aki még mindig odajár vagy tavaly végzett. Köszönöm!

2015. okt. 18. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Sok víz lefolyt a Dunán amióta oda jártam, de azért leírom, mert vannak dolgok amik nem változnak. Rossz, hogy nincsenek lányok és még rosszabb demagógia, amivel le akarják ezt nyomni a diákok torkán. Persze értem én, 12 évesen nagyon poén, hogy nincsenek lányok az osztályban, mert mind hülyék meg amúgy is jobb nélkülük, de pár év múlva hiányozni fognak, bármilyen nehéz is ezt most még elképzelni. Középiskolás korodban kell megtanulnod a másik nemmel bánni, ha ez kimarad, nagyon megnehezítheti a késõbbi életedet. Semmi értelmeset nem lehet felhozni emellett az anakronizmus mellett (persze bullshitböl rengeteget, azt nyomatják is rendesen), szerintem jobb ha nem oda mész.
2015. okt. 27. 19:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem is vennének fel, lány vagyok:)

Én is Piarista iskolába járok és érdekelt a pesti

2015. okt. 29. 23:06
 3/4 anonim válasza:

A gimnázium valószínűleg ma már nem az, mint amire a csaknem háromszáz éves múltja alapján számítana az oda jelentkező.

Az épület nagyon szép, rendezett, most kapták nemrégiben vissza. Az oktatáshoz teljes mértékben adottak a tárgyi feltételek. Egy iskola szellemiségét azonban nem ez adja.

A tanárok között vannak színvonalasan tanítók és követelők – ez a többség. Van néhány több évtizede ott tanító vaskalapos tanár, aki megkeseríti a tanulók életét, tönkreteszi őket. Egyetemi szinten követel kisdiákjaitól (azt nem tudom, hogy ezen a szinten oktat-e). Rendszerint az óra első 20 percében dolgozatot irat, a második felében galopp tempóban leadja az új anyagot. Következő órán – gyakorlás nélkül – újabb dolgozat. Még véletlenül sem olyan kérdésekkel, mint ami a házi feladatban volt – mindig van plusz csavar benne. Az osztályátlag 1,5 körüli: vagy sikerül, vagy nem... Történik mindez úgy, hogy az iskola nem matematika tagozatos. Az iskola vezetés pedig hagyja ezt a hozzáállását – hiszen mindig is így csinálta az illető tanár, most pályája végén már miért tanítana másként? Ennek az eredménye a tömeges bukás (osztály negyede) év végén. „Korrepetálást” szülői kérésre sem biztosítanak. Nem igyekeznek megtanítani a tananyagot, hanem aki ennek az elvárásnak nem felel meg, azt finoman eltanácsolják.

Az iskola nagy hátránya – bár előnyként aposztrofálják – hogy fiúsiskola. Ebből adódóan a tanulók fele mehet csak oda (lányok kiesnek), de mellette még szerencsés a katolikus múlt/háttér. Ez igencsak megtizedeli a lehetséges jelentkezők számát, így nincs nagy merítésük. Viszonylag könnyebben be lehet jutni emiatt, de felvesznek sok olyan diákot is - hogy feltöltsék a létszámot – akit nem kellene. Az évek során pedig szép lassan, de szisztematikusan elküldik a nemkívánatosakat. Inkorrekt hozzáállás az iskola részéről, mert nem tanít, hanem megnyomorít diákokat. A hatodik év végére jó, ha marad 20-24 gyerek. Bár az iskola képviselője az osztályfőnök általánosságban mindig a legnagyobb támogatásáról biztosít, ez első adandó alkalommal lemond a gyerekről.

Az iskola tanári kara két részre szakadt (konzervativ-liberális) és a vezetés a lazító elemeket máshová delegálja.

Sajnos a csúnya beszéd a tanárok esetében sem kirívó. Együtt az italoznak diák és tanár, míg kívűlre fenntartják a nagy múlt pátoszos képét.

2015. nov. 3. 23:23
 4/4 anonim ***** válasza:
@3: a nagy lemorzsolódás is a belsõ marketinggépezet része: aki marad, sokkal faszább gyereknek gondolja magát, hogy õ ezt is kibírja, ragaszkodóbb lesz és többet le lehet nyomni a torkán. Az igazi nyertese a helyzetnek mégis az, aki elmegy: ha más nem, valószínüleg sokkal normálisabb kamaszkora lesz mint egy fiúiskolában lenne, és hosszú távon ezzel is rengeteget nyert. A hírnév egy önmegújító dolog: a jó hírnév vonzerõ az okos és szorgalmas gyerekek számára, akik amúgy is sokra vinnék, és így tovább öregbítik az iskola hírnevét. Persze csak az az iskola érdeme, akire van ok büszkének lenni, ha valaki inkább ciki, akkor az a magyarázat jön, hogy "mindenhol van selejt" és "mi is hozott anyagból dolgozunk". Szerintem az iskola senkibõl nem hoz ki se tanulmányilag se emberileg többet, mint ami az illetõben amúgy is benne van, bármennyire is kellemes az ellenkezõjét gondolni.
2015. nov. 4. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!