Van esélyem bejutni a Német Nemzetiségi Gimnáziumba Budapestre?
Szia szerintem simán bejutsz,ha szóbelin jól szerepelsz (és szerintem jól fogsz szerepelni,tekintve a dng-s okleveledet)
Barátnőm lánya ennél egy sokkal rosszabb ellenőrzővel,felvételivel és egy A1-es vizsgával bekerült,mert nemzetiségi suliba járt,beszélni is tudott,csak a vizsgáját rontotta el.
Szia! Van esélyed, de azért ne vedd készpénznek a bejutást. (a matek tavaly se volt könnyebb, sőt mindegyik évben ott érnek el kevesebb pontot)
A haladó csoportba a magyar 38 pontod nem számít, úgyhogy ott a német írásbeli és német szóbelivel kell számolni. A haladóba jelentkezők kb. 70 %-a kéttannyelvű vagy nemzetiségi általános iskolából jött tavaly. Tehát az alapfokú nyelvi ismereteddel nem biztos, hogy Te leszel a legjobb. De ennek ellenére nem reménytelen. Én sima általános iskolában tanultam 5 évig németül és az írásbelim és szóbelim is nagyon jól sikerült (+ a matek is). Elsők között vettek volna fel. (én végül másik iskolába mentem)
A szóbeli nem nehéz. "Csak" beszélgettünk magyarul és németül. Néhány jó tanács! Ne izgulj! Légy határozott). Nem ezen múlik az életed! (Gondold ezt!)
Én szóbelire bementem egy Éhezők Viadala-s kitűzővel. A kérdező tanár - szerencsémre - szintén nagy rajongó lehetett, mert avval kezdődött a beszélgetésünk, hogy "Lázadók vagyunk?" Innen már egyenes út vezetett a maximum ponthoz. Ráadásul miközben a tollamat kerestem, kiesett a táskámból egy német nyelvű könyv. Rögtön rácsaptak és mint egy csodát, adogatták körbe a tanárok. Németül alig szólaltam meg. Maximum pont, és vidáman, nevetgélve jöttem ki a szóbeliről.
Ezt a könyv kiesik a táskánkból trükköt másik gimiben is eljátszottam (ott már nem véletlenül) és ott is bejött.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy én ezeket a könyveket tényleg olvastam (nem csak trükközni akartam vele).
Tehát... Sok szerencsét!!!
Na...???
Hogy sikerült? Hanyadik vagy az ideiglenes ranglistán?
Tavaly a Haladóba az utolsó 150 ponttal jutott be és 53. volt az ideiglenes listán. Összehasonlítottam a tavalyi és idei listát. 1-2 ponttal kevesebb most az egyes ranglista számoknál a pontok.
Kezdőknél nem tudom ezeket a számokat, de biztos, hogy kevesebb ponttal lehet oda bejutni, mint a haladóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!