Melyik a nehezebb az emelt történelem vagy emelt irodalom?
A magyar hírhedten az egyik legnehezebb, még a legjobb magyarosoknak is sok szerencse kell ahhoz, hogy jó pontokat érjenek el, mert sajnos az egész nagyon szubjektív.
A töri teljesen korrekt emelt szinten, csak részletesen meg kell tanulni az anyagot.
(Tapasztalatból beszélek, mindkettőből emeleteztem.)
Egyértelműen a magyar. Történelemből és magyarból is emelteztem, tanárnak tanultam tovább, de a magyar a szubjektív megoldókulcsa miatt nehezebb.
Míg töriből konkrét megoldások vannak a feladatokhoz, magyarból nem mindig. A műveltségi feladatsor az egy lutri, mert soha nem tudhatod, hogy milyen fogalmakkal találod szemben magad.
én 3 hónap alatt készültem fel, mind a kettő ötös lett.
Intenzív tanulás volt. :D
Májusban vannak az írásbelik ugye. Én január elején/ közepén kezdtem el tanár segítségével...
Heti 2x magyar és 2x töri felkészítőm volt.
Április közepétől a többi tantárgyra koncentráltam és már csak az összegzett jegyzeteimet olvasgattam az írásbelik előtt.
Minden csak időbeosztás kérdése. :)
Viszont, ha két tárgyra is rágyúrsz, mindig lesz olyan, hogy az egyiket hanyagolni szeretnéd, mert a másik érdekesebb. Ezt nem szabad hagyni! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!