Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg csak az tehet előrehoz...

Tényleg csak az tehet előrehozott érettségit németből, akinek komplex nyelvvizsgája van?

Figyelt kérdés

Nemrégiben hallottam ezt a "pletykát" pár tanártól és nagyon érdekelne, mennyi valóságalapja van, mert idén előrehozott érettségit szeretnék tenni németből, és a jelentkezésem már el van küldve, viszont még csak szóbeli nyelvvizsgám van.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2010. márc. 15. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:

én ilyenről nem hallottam, szerintem nincs is ilyen. tavaly érettségiztem és akkor is nyugodtan érettségizhettek bármilyen tantárgyból előre hozottan.

19/L

2010. márc. 15. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
csak 2 évig kell tanulnod... aztán tehetsz bármiből
2010. márc. 15. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem..:) Nálunk is ezzel fenyegetőztek a tanárok. Ez egyébként is nagy hülyeség lenne. A nyelvvizsgának meg alapból semmi értelme. Mármint nem a nyelvtudásnak, hanem magának a vizsgának) A környező országok közül nálunk van ilyen hülyeség, hogy nyelvvizsga. Szó szerint pénzt dobsz ki a saját tudásodért. Egyszerűbb lenne, ha az érettségit emelnék magasabb színvonalra, és akkor a munkahelyek előírhatnék, hogy hány százalékos teljesítménnyel vennék fel az alkalmazottakat.

Amit pedig a tanárjaid mondanak, hülyeség. Tegyük fel, van egy okos diák, kevés pénzzel, aki inkább emelt szintű érettségit választja nyelvvizsga helyett. Mit mondanának neki?

2010. márc. 15. 22:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Hmm utolsó válaszoló, ez nagyon igaz. :) Köszi a segítséget. Az utolsó feltevésed tényleg elgondolkodtató, már csak azért is, mert az emeltszintű érettségi ad egy középfokú komplex nyelvvizsgát, ha 60% fölött teljesítesz.
2010. márc. 15. 22:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez a pletyka jókora kacsa!

Előrehozott érettségit akkor tehetsz, ha osztályozóvizsgákat tettél a tárgyból - annyit, amennyi még hátra lenne a szokott időpont érettségijéig.

Nyelvvizsgának csak annyi köze van érettségihez, hogy emelt szintű esetén, 60% fölötti teljesítményre azt a végzést kapod, hogy nyelvvizsgát is szereztél, komplexet.

Aki kitalálta azt, amit említettél, nagyon nem volt képben, biztos összeevett valamit és kimosták az agyát. Vagy csak szeret riogatni... :D

Én angolból tettem két éve előrehozottat, nem volt nyelvvizsgám, semmilyen fokon.

2010. márc. 15. 22:21
 6/9 czibles ***** válasza:

nálunk multév végén a fél osztály angolból előrehozotat tett emelten. pont ezért, hogy ne kelljen nyelvvizsgázni, mert igy ingyen nyelvizsgát kapott akinek 60%+ lett.

akinek meg nem jött össze az ment nyelvvizsgázni.

2010. márc. 15. 22:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Érettségire az jelentkezhet, aki az adott iskola követelményeit a tantárgyból teljesítette. Előrehozott érettséginél ez osztályozóvizsgát jelent. Nyelvvizsgához kötni ezt jogellenes lenne, amit nyilván nem csinálnak, tehát marad az, hogy blöffölnek.
2010. márc. 15. 23:15
 8/9 anonim ***** válasza:

nem! ez nálunk se volt így! (tavaly érettségiztem) nyugodtan elmehetsz előrehozottra!

(azt tudtad, hogyha felsőfokú nyelvvizsgád van németből és szintén németből akarsz emelt érettségizni akkor csak az egyikért kapsz pontot?)

2010. márc. 17. 10:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, köszi. :) De ez a veszély nem fenyeget, mert német középfokúm van és vszeg angolból emeltezek :)
2010. márc. 21. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!