Ha a főiskola egyetem lesz január 1től, akkor akik másfél éve kezdték, főiskolás diplomát kapnak?
Nem vagyok nagyon jártas a mi a különbség az egyetem és a főiskola között
szóval azt se tudom, hogy a diplomába mi a különbség.
a Fősulink egyetem lesz januar 1től
kérdésem az lenne, hogy
érint e engem ez, ha már másfél éve oda járok, vagy csak azokat, akik januar 1 után jönnek?
szerintem egyetemit kapnak, és ezt onnan gondolom, h a Corvinusosok ugye tüntettek, amiért elcsatolják az egyetem egyes karait a Szent István Egyetemhez, és egyik okként azt hozták fel, h ők azért jelentkeztek a Corvinusra, mert Corvinusos diplomát akarnak szerezni, de így Szent Istvánost fognak kapni...
szóval ha jan. 1-től egyetem lesz a fősuli, akk egyetemi diplomát fogsz kapni, mivel mikor befejezed a tanulmányaidat, az lesz a hivatalos neve...
egyébként én a BGF-re járok és jan. 1-től ez is egyetem lesz... csak én most kezdtem szeptemberben itt
A diploma nem az intézménytől függ, hanem a képzéstől.
Az ELTE egyetem, mégis főiskolai diploma járt a főiskolai képzésre mindig.
Most is mindegy, mi az intézmény eve, alap vagy mesterképzéses diploma van.
A Corvinusnak azért lásuk be, jobb neve van, mint a Szent Istvánnak, és az nem mindegy sok helyen, melyik intézmény adta ki (de ez sem jelent küönbséget a végzettség fokában, amit beleírnak)
A diplomát mindig az intézmény aktuális nevével adják ki. Nem lehet olyan diplomát kiadni, amin régi név van, hiszen a kiadás pillanatában az az intézmény nem is létezik.
Amúgy most már nincs egyetemi, vagy főiskolai diploma. Nincs is jelentősége, hogy egyetemen vagy főiskolán adták ki, inkább az számít, melyik intézményben. De egyetem lesz ráírva. (Viszont attól nem lesz egyetemi diploma.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!