Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik a helyes döntés? Azt...

Melyik a helyes döntés? Azt tanulni ami érdekel, vagy azt ami hasznos?

Figyelt kérdés

Azt tanuljam, amit szeretek, élvezek, ami játék számomra és még megy is valamennyire, DE büfészaknak mondják?

Vagy azt ami szenvedés, teljesen hidegen hagy, rosszul vagyok tőle, nem érzem, hogy bármi tehetségem lenne hozzá de kelendő?

2015. szept. 27. 23:21
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Azt tanuld, azzal foglalkozz mindig, amit szeretsz. Csak így lehet élni. A pénzkeresést majd megoldod - hiába kelendő, ha te szenvedsz tőle, akkor nem lesz kelendő.
2015. szept. 27. 23:28
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Egyetértek. Azt csináld, amit szeretsz. Meglátszik az eredményen. Az pedig, hogy hogyan tudod eladni magad, csak azon múlik, mennyire vagy jó abban, amit csinálsz. Ha szereted, meglátszik és kiemelkedő tudsz benne lenni, akkor meg fogsz tudni élni belőle (vagy ha nem, megtalálod másképp a módját!) De sosem leszel boldog, ha úgy kelsz fel minden áldott reggel, hogy már megint az a rohadt meló!
2015. szept. 27. 23:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem aggódnék, ha amúgy az a fajta lennék aki az eszkimóknak is eladja a jeget... De sajnos pont az ellentéte vagyok. Nem tudom hogy lehetne megtanulni jól eladni magam...
2015. szept. 27. 23:49
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

Azt biztos ne, ami "szenvedés, teljesen hidegen hagy, rosszul vagyok tőle, nem érzem, hogy bármi tehetségem lenne hozzá", mert az életben nem tudnád elvégezni azt a képzést.

Próbálkozz olyannal, ami érdekel is, de valamelyest el is tudsz vele helyezkedni. Lehet, hogy a nagy álmod, hogy pl. egyiptológiát végezz, de kb. biztos, hogy pályaelhagyóként kapnál csak munkát. Esetleg leírnád, hogy mi az amit büfészaknak tartanak, hogy kb. be tudjuk lőni, hogy milyen esélyeid lehetnek?

2015. szept. 28. 00:27
 5/10 A kérdező kommentje:

De épp ez az, hogy a néhány dolgon kívül ami érdekel, minden más csak irtó nagy szenvedés számomra, arról nem is beszélve hogy szerintem tehetségem sincs semmi máshoz... :/

Amúgy az angol a nagy szerelmem (anglisztika) és az állatok (pl állatorvosi asszisztens, de valami komolyabb, pl állatorvos az semmiképp, érdeklődés és tehetség hiánya miatt sem).... Ja és nem tartom fontosnak, hogy ebben az országban éljem le az egész életem.

2015. szept. 28. 01:34
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Azért anglisztikával szép pénzeket meg lehet keresni, akár egyetem alatt is. Csomó ember keres tanárt nyelvvizsga felkészítésre, plusz vállalhatsz fordításokat stb. Utána továbbmehetsz tolmácsnak. Szóval szerintem mindenképp azt tanuld, amit szeretsz csinálni.
2015. szept. 28. 11:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, de az angoltudás mit sem ér, ha átadni nem vagyok képes, ahhoz tanári képességek is kellenek. Fordítani fordítottam már, de azt kapcsolatok révén, ami nem sok van és úgy tudtam hivatalosan csak a mesterképzés után lehetek az. :O Amúgy angolból már van felsőfokúm és most tanulok egy másik nyelvet. Fordító az nagyon szeretnék lenni, csak kicsit elkésve érzem magam, mert "már nem 18 vagyok" mint a többség... Eddig is pont azért húztam, mert nem tudom mihez kezdjek.
2015. szept. 28. 11:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Pont a nyelv az, amivel rengeteg mindent lehet kezdeni (én sem vagyok húsz éves, sőt, 32 leszek, de ettől még tovább tanulok ilyen irányba is :)), miért ne tenném?

Minden képesség fejleszthető, ezt se feledd! Ha azonban nem akarsz tanítani, akkor komolyabban lehet foglalkozni fordítással, tolmácsolással, lektorálással, stb. Miért nem fektetsz bele még energiát? Nagyon megéri, és elmondásod alapján szereted is! :) A kor nem kifogás. Az életed (valószínűleg nagyobbik fele) még előtted áll, miért ne foglalkozhatnál olyasmivel, amit szeretsz? Ez ráadásul egyáltalán nem büfé dolog, és nem is éhenhalós!

2015. szept. 28. 13:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Belefektetem az energiát, hisz azért jelentkeztem anglisztikára, de sokaknek elég lesúlytó a véleménye erről ami sokszor elbizonytalanít.
2015. okt. 1. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Most nem rosszindulatból, de nem ártana a hozzáállásodon változtatni, mert ezzel tényleg nem mész sokra. Miért nem mész akkor anglisztikára, ha az érdekel és szereted az angolt, leírták, hogy el is tudsz helyezkedni vele.

Akkor meg mit érdekel, hogy valaki büfészaknak hívja vagy rosszat mond róla?

Én gazdinfót tanulok, de volt villamosmérnök, aki ezért leszólt, nem nagy ügy. Nem ezen kéne kattognod, hogy más mit gondol. Anglisztikával meg nem muszáj tanítanod ha nem érzed magad alkalmasnak, nyilván mást is lehet kezdeni vele. Vagy ha a fordítás érdekel akkor csináld meg a mestert is, plusz 2 év csak. Az meg hogy nem vagy 18: egyre többen kezdik 5 éves gimi, technikum vagy OKJ miatt 21-22 évesen vagy még idősebben.

2015. okt. 1. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!