Magántulajdont joguk van elvenni a tanároknak? (telefon)
13. osztályos (tehát bőven felnőtt korú gyermekem) telefonját pénteken elvette tőle a tanár. Ezzel nem is lenne gond, HA órán használta volna a gyerek. De ezt szünetben tette, éppen nekem üzent, hogy betegen ment be az iskolába, és rosszul van, ezért szeretne hazajönni.
A tanár ekkora a még bőven szünetben lévő lányomtól elvette a telefont.
A házirendben nincs bent, hogy szünetben tilos lenne.
Illetve nemrég olvastam, hogy az alkotmány tiltja, hogy ilyen módon eltulajdonítsák a magántulajdonunkat.
Ebben csak az a felháborító, hogy jómagam 3-4 hetente vagyok otthon (messze dolgozom otthonról), és nekem kell bemennem a gyeremekem tulajdonáért (180 ezres telefon, ő kereste meg rá a pénzt.), illetve hogy ő nagykorúként ezt nem teheti meg, hogy saját dolgát visszakaphassa.
Ez mennyire jogos eljárás?
Közölte velem az igazgató úr telefonon, miután felhívtam, hogy lehetetlen hogy én legalább 2 hétig be tudjak menni, hogy akkor tárgytalan a hívás, a gyermekemtől jogosan vehette el a kolléga, ha hozzá került, és neki kézbe nem fogja adni, csak nekem, ami ilyen körülmények között enyhén túlzásnak ítélek.
Erre kioktatott, hogy nem úgy működik, hogy amíg a 18 éves gyermekem otthon él, én máshol legyek, mivel még én vagyok a gyámja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!