Hogy tudnám kiszámolni, hogy hány pontot érne ez az eredmény?
Tanulmányi pontok: 94
Érettségik:
Középszintű:
Magyar 75%
Tört. 80%
Matek 88%
Angol 60%
Emeltszintű:
Biosz 92 %
Kémia 84 %
Ha jól gondolom, és jól számolom, a kétféle számítási móddal, akkor
Vagy:
Tanulmányi pontok+2 követelmény tárgy+ érettségi átlag+plusz pontok.
Tehát nekem: 94+92+84+83+100 (a két emelt érettségiért)=453
Vagy:
2 követelmény tárgy*2+plusz pontok
Tehát nekem: (92+84)*2+100=452
Jól számoltam hellyek közel? Ha ötnél több érettségi van, akkor az 5 legjobb eredményét átlagolják? Ez egy nagyvonalú becslés, idén érettségizek, az angolom megvan előrehozottba, de nyelvekből mindig gyenge voltam. Tavalyi évvégim az angol 4, német 3, többi 5. Ezt idén is szeretném hozni. Ha rágyúrok a biosz-kémiára, magántanárral, ahogy nézegettem ezek az eredmények kihozhatók. A tanárokat kérdeztem, hogy kb milyen érettségire számítsak, és azzal számoltam. Persze tudom, hogy bármi közbejöhet, meg lehet az érettségit is kifogok egy olyat, hogy nemhogy 80, de 60 % is nehezen lesz meg. A biosz kémiát meg interneten nézegettem, ismerősöktől kérdeztem, hogy kinek hogy sikerülget, és azt átlagoltam. Amúgy az állatorvosi egyetemre akarok menni, vagy ha netán pontok úgy jönnek ki, hogy oda nem tudok bejutni, akkor Debrecenbe az Orvosira.
Elméletileg annyi, de tényleg egyszerűbb, ha ide beirkálod a pontokat: [link]
Őszintén szólva a biosz 92%-os emelt kissé meredek. Nálunk elég sokan próbálkoztak orvosira, jártak faktra, különtanárhoz, de 80% körülinél egyik se lett jobb. Csak hogy nem tudom ez az átlag hogyan jött ki, de legyen neked igazad :)
A volt osztálytársaim is tanultak, kb. vért izzadtak, mire 80% körülire összehozták, pedig nem egy isten háta mögötti falusi középiskoláról van szó. Abból nem tudsz átlagolni, hogy egy ismerősödnek összejött annyi, sajnos ez nagyon nem gyakori. Hiába tanulsz meg vmit 2 olvasásra, ha emelt érettségire valami eszméletlen mennyiségű anyagot kell betanulni. De nem is ez a lényeg :)
Melyik egyetemre akarsz tovább menni? Mert simán állatorvosi egyetem nincs, az vmelyik egyetemnek egy karán belül van. Szent István? Amúgy meg kb. bármelyik általános orvosisra beállítod ugyanazt adja ki, ami az állatorvosihoz kell, mert a 2 szak felvételi követelménye ugyanaz. És így könnyebb, mint automatikusan a legtöbb ponttal számol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!