Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy tudnám kiszámolni, hogy...

Hogy tudnám kiszámolni, hogy hány pontot érne ez az eredmény?

Figyelt kérdés

Tanulmányi pontok: 94

Érettségik:

Középszintű:

Magyar 75%

Tört. 80%

Matek 88%

Angol 60%

Emeltszintű:

Biosz 92 %

Kémia 84 %

Ha jól gondolom, és jól számolom, a kétféle számítási móddal, akkor

Vagy:

Tanulmányi pontok+2 követelmény tárgy+ érettségi átlag+plusz pontok.

Tehát nekem: 94+92+84+83+100 (a két emelt érettségiért)=453

Vagy:

2 követelmény tárgy*2+plusz pontok

Tehát nekem: (92+84)*2+100=452

Jól számoltam hellyek közel? Ha ötnél több érettségi van, akkor az 5 legjobb eredményét átlagolják? Ez egy nagyvonalú becslés, idén érettségizek, az angolom megvan előrehozottba, de nyelvekből mindig gyenge voltam. Tavalyi évvégim az angol 4, német 3, többi 5. Ezt idén is szeretném hozni. Ha rágyúrok a biosz-kémiára, magántanárral, ahogy nézegettem ezek az eredmények kihozhatók. A tanárokat kérdeztem, hogy kb milyen érettségire számítsak, és azzal számoltam. Persze tudom, hogy bármi közbejöhet, meg lehet az érettségit is kifogok egy olyat, hogy nemhogy 80, de 60 % is nehezen lesz meg. A biosz kémiát meg interneten nézegettem, ismerősöktől kérdeztem, hogy kinek hogy sikerülget, és azt átlagoltam. Amúgy az állatorvosi egyetemre akarok menni, vagy ha netán pontok úgy jönnek ki, hogy oda nem tudok bejutni, akkor Debrecenbe az Orvosira.

2015. szept. 20. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:
felvi.hu felvételi kalkulátora segít.
2015. szept. 20. 14:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg annyi, de tényleg egyszerűbb, ha ide beirkálod a pontokat: [link]

Őszintén szólva a biosz 92%-os emelt kissé meredek. Nálunk elég sokan próbálkoztak orvosira, jártak faktra, különtanárhoz, de 80% körülinél egyik se lett jobb. Csak hogy nem tudom ez az átlag hogyan jött ki, de legyen neked igazad :)

2015. szept. 20. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
A biosz emelt 92??? Én is ezen akadtam fenn, mivel 3x csináltam újra a felvételit, így pontosan tudom, hogy már egy 80-85%-ért is félig meg kell dögleni. Megnézem, ha eléred. Minden tiszteletem a tiéd, sikerüljön, komolyan, de ez nem reális, amit kitűztél. Jobb a földön maradni.
2015. szept. 20. 15:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem. Egy ismerősnek 3 éve lenn 96% és nem egy zseni, hanem tanult. Én napi átlag 15 perc tanulással azért elég jó eredményt értem eddig el, míg mások órákat görcsöltak valami felett, én elolvasom kétszer, és megjegyeztem. A felvi nem jó, mert nem tudtam beírni az állatorvosit, máshova meg nem fogadta el a pluszpontokat, meg ilyenek.
2015. szept. 20. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:

A volt osztálytársaim is tanultak, kb. vért izzadtak, mire 80% körülire összehozták, pedig nem egy isten háta mögötti falusi középiskoláról van szó. Abból nem tudsz átlagolni, hogy egy ismerősödnek összejött annyi, sajnos ez nagyon nem gyakori. Hiába tanulsz meg vmit 2 olvasásra, ha emelt érettségire valami eszméletlen mennyiségű anyagot kell betanulni. De nem is ez a lényeg :)

Melyik egyetemre akarsz tovább menni? Mert simán állatorvosi egyetem nincs, az vmelyik egyetemnek egy karán belül van. Szent István? Amúgy meg kb. bármelyik általános orvosisra beállítod ugyanazt adja ki, ami az állatorvosihoz kell, mert a 2 szak felvételi követelménye ugyanaz. És így könnyebb, mint automatikusan a legtöbb ponttal számol

2015. szept. 20. 19:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, a SZIE-ÁOTK lenne megcélozva. De ha sikerülne 80%-os átlagra, akkor azzal már bőven jó lennék, az duplázva 420 pont lenne. Legmagasabb pont is olyan 415 körül volt ahogy emlékszem. Csak ugye most a nulláról elkezdeni 2 emeltet, hát az lesz érdekes. Hogy egyáltalán kitelik-e az időből, vagy halasztani kell egy évet.
2015. szept. 23. 14:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha valóban ilyen nagyra törő terveid vannak, akkor érdemes egy évet halasztani közben keresni valami 4 órás melót, hogy azért ne is szívjon le, keress is vele közben meg tudjál a fontosabb dologra( 2 emelt) készülni. Ámbár, ha abban a helyzetben vagy, hogy a szüleid finanszírozni tudják a terveid egy részét a 4 órás meló is felesleges, de költőpénznek sosem jön rosszul, ha van egy kis mellékes.
2015. szept. 23. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!