Szerintetek melyik? (ezekbe az iskolákba adom be a jelentkezésem) Madách, Veres Pálné, Kölcsey vagy Szent László?
Gimnázium végén a középfokúhoz bármelyik iskola jó :)
Felsőfok eléréséhez inkább a Madách vagy a Kölcsey. MIndkettő főleg nyelvben és humán tantárgyakban erős gimi. A Kölcseyben a francia (nyilván) nagyon erős, de az angol is nagyon jó.
Szent László is nyelvekben erős, Madách után a rangkövetkező.
A Veres Pálnéban sok mindenkinek felsőbbrendűségi érzése van, engem nagyon megszívattak a szóbelin :(
Esetleg a Berzsenyit tudnám még ajánlani, van nyelvi tagozata (emelt angol + olasz, német vagy francia), Veres Pálnéval egyenrangú, csak jobb a közössége, és liberálisabb is.
Én nem a Madáchba járok.
2 évvel ezelőtt voltam 8-os. A legfontosabb szempont nálam is az idegennyelv oktatás volt. Elsősorban a német + angol, de a franciával is kacérkodtam. Amiket felsoroltál, mind jó iskola. A Veres Pálné jó, de nem kifejezetten idegennyelv oktatás szempontjából. A Kölcsey franciából nagyon jó (legjobb), de többi tantárgyból sajnos ez nem mondható el. A Szent Lászlóról keveset tudok, de azt hiszem, hogy ott az olasz a nagyon jó (nem az angol vagy német).
Szerintem a felsoroltak közül igegennyelvek szempontjából a Madách NYEK-es tagozatai a legjobbak és a többi tantárgyból is jó. Nekem a 2. helyen volt a Madách és nagyon tetszett minden szempontból.
1. helynek a Karinthy-t írtam be és be is jutottam. Nem bántam meg. Imádok ide járni. Nálad nem szerepelt a felsorolásban .... Nézd meg! (Bár van, akinek messze van a XVIII. kerület).
Egyébként az oktatás.hu-n utána tudsz nézni, hogy melyik iskolában milyen érettségi eredmények és OKTV eredmények születtek az utolsó években. Érdemes böngészni.
Bogi! Te merrefelé laksz?
Én gyakran használom az útvonaltervezőt (www.utvonalterv.hu), és be szokott jönni. Főleg ha metróval, villamossal, vonattal mész, akkor szinte percre pontos. Busznál és autónál lehetnek csúszások a torlódások, dugók miatt.
Én inkább 1 busszal előbb indulok, így még sosem késtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!