DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban milyenek az osztályközösségek?
Nyolcadikos vagyok és oda járok (hatosztályos, humán). Úgy gondolom, hogy az osztályközösség szörnyű. A fiúk és a lányok teljesen elkülönülnek, mindenki az iPhone-ra megy és mindig csak a facebookon lógnak.
Már az első évben sem éreztem olyan jól magam, de ott volt az iskola mellett a néptánc, ahol rengeteg barátom volt. Most ott csoportbontás volt és én másik csoportba kerültem tőlük. Egyedül érzem magam és kíváncsi vagyok, hogy próbáljak-e meg felvételizni, vagy maradjak.
A tanáraim nagyon jók és ezért vagyok bizonytalan, mivel egy másik iskolában, vagy akár ugyanitt egy másik szakon nagyon rosszakat is kifoghatok.
Milyenek az osztályközösségek? Menjek, vagy maradjak?
Az egyik baratnom osztalytarsad:D
Egyebkent en is azt hallom mindenkitol,hogy a Kossuth ilyen. Persze szemelyes tapasztalatom csak arrol a sulirol van,ahova en jarok.
"Ennel csak gyengebb suli van."
A legjobb baratnom Kossuthos,en a Fazekba jarok. Rengeteget tanul o is,de rendszeresen kiakad azon,amennyit nekem kell. A rangsor nem mindig mond el mindent.
En kettannyelvus vagyok,mi ezert is tanulunk sokkal tobbet. Nyilvan nehezebb elsajatitani egy torilecket idegen nyelven,mint magyarul. Az meg,hogy x eve melyik iskola milyen volt... Teljesen mindegy.
Bar nem akarlak meggyozni,nyilvan minden iskola mas,de azert ez egy kicsit meresz kijelentes volt a reszedrol.
Köszönöm a válaszokat!
Végül maradtam, mert az osztályközösség kezd jobb lenni, emellett már több barátom van (van akikkel jobban el van mélyülve a kapcsolatunk, van akikkel nem).
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Szia! Bár akkor a kérdés már nem aktuális, azért egy pár sort írnék én is :)
Nálunk is elég érdekes dolog ez az "osztályközösség" (én most vagyok 11. osztályos), van 1-2 ember, aki akarva-akaratlanul folyton szétzilálja az osztály esetleges közös terveit. Nálunk az osztály 4-5 nagyobb alegységből (ha tetszik, "klikkből") áll, és ezen belül 8-10 kisebből, gyakorlatilag (a nagyobb csoportokba verődő ivócimborákat leszámítva) 2-3 fős társaságokra bomlik. Szemtől szembe megy a mosoly, meg a jópofizás, csak hátat ne fordíts, mert akkor jajj neked...
De ez mindenhol így van, nem csak a Kossuthban. (Legalábbis az ismerőseim /TÁG, Fazék, Ady, Csoki, Bethlen/ ugyanerről számolnak be.)
Őszintén szólva én is néhány tanárért maradtam itt, bár az utóbbi időszak személyi-, és házirendváltozásai eléggé elkeserítettek... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!