Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » (Bp. ) Eötvös József Gimnázium...

(Bp. ) Eötvös József Gimnázium;Toldi;Veres Pálné Gimnázium vélemények?

Figyelt kérdés

Mindent szeretnék megtudni róluk főleg az (bp.)Eötvösről mert jót és rosszat is hallottam már róla.Rettentően izgulok.És ha esetleg van Budapesten még valami jó gimnázium akkor akkor arról is írjatok.

Előre is nagyon nagyon köszönöm!!!😄

2015. szept. 11. 18:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A humán az emelt magyar-töri

A reál az emelt matek és/vagy természettudományos tantárgyak (kémia, fizika, biosz stb.).

A nyek az nyelvi előkészítő (plusz egy év, amikor gyakorlatilag csak nyelvórád van)

De ez mind 4-5 osztályos a VPG-ben. Ott a hatosztályos általános tagozat, az Eötvössel egyetemben. A Toldy (igen, ipszilonnal :D) szerintem tagozatos, de lehet, hogy csak nyelvi bontás van.

A Berzsenyiben sajnos csak emelt matek-infó van hatosztályosban, de ettől függetlenül melegen ajánlom, bekerülni kétségtelenül könnyebb, mint az Eötvösbe :)

Ezen kívűl még ajánlanám: II. Rákóczi Gimi(itt van hatosztályosba emelt matek, illetve emelt magyar), Könyves Kálmán Gimnázium (ez általános), illetve az Ady Endre Gimnáziumot, de azt csak akkor, hogyha nagyon el akarsz jönni a mostani sulidból :)

2015. szept. 14. 17:02
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszi a választ😄

Egyébként aki Eötvösös az mit gondol arról,hogy azt hallottam hogy ott megfenyegetett egy GYEREK egy másik gyereket késsel??!!!Meg hogy a tanárok nem tudnak magyarázni ezért otthon egész nap magolni kell?

Ettől félek leginkább....

2015. szept. 14. 19:07
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Én erről a sztoriról nem hallottam.

DE arra készülj fel, hogyha az Eötvösbe mész, ott tanulni Kell, méghozzá keményen. És nagyon nehéz bekerülni is, úgyhogy mindenképp jelölj meg valami neked gyengébb sulit is, hogyha az erősebbe nem vennének fel :)

2015. szept. 14. 21:30
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot😀😄
2015. szept. 15. 13:54
 15/19 Bogi11 ***** válasza:
77%
A VPG-ben milyen a nyelvoktatás színvonala? Milyen nyelveket oktatnak, és milyen szinten? Amennyiben csak a 4 osztályos (tehát a NYEK-es sem) érdekelne, akkor ott milyen osztályok indulnak? Sajnos én sem találom az oldalon. Vagy nincsen is ott, vagy nem látom. Egyébként nagyon nagy különbségek vannak a web oldalak között. Van, ahol komolyan veszik a tájékoztatást, és nagyon jó letölthető információs oldalak vannak (MIG, Berzsenyi) van ahol pedig nagyítóval sem találni semmi, ami egy felvételizőt érdekelne. Pedig nem lenne olyan nagy dolog szerintem, és sokat segítene a tájékozódásban.Induló osztályok, követelmények, nyílt nap, szülői tájékoztató stb. Nem is értem. Na ez csak egy morgolódás volt részemről. Köszönöm, ha tájékoztattok.
2015. szept. 20. 19:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Eötvös, Fazekas, Városmajori, Apáczai nagyjából egy szint, mind szuper.

A Toldi és VPG alatta.

2015. szept. 21. 14:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Amit az Eötvösről hallottál, hülyeség. :)
2015. szept. 21. 20:30
 18/19 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még megkérdezni hogy az EJG-be önfejű gyerekek vannak vagy kedvesek?És nagyon sokat kell tanulni ott vagy belefér heti 3 edzés?
2015. okt. 4. 17:04
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az annyit tesz hogy a humánon egy kicsivel több óraszámban tanulod a humán tantárgyakat(töri, irodalom, stb) a reálon a reálos tantárgyakat( matek, fizika, kémia) nyeken meg az első évben gyakorlatilag csak nyelveket tanulsz(heti 15 angol es vagy 3 német vagy 3 olasz attól függ h melyik nyeven tanulsz angol vagy német) én a VPGben a nyekre járok első évem és imádom *-* barátnőm az Eötvösbe jár és azt mondja hogy nagyon jó a közösseg és a tanárok is. Nem kell izgulni, sok sikert és hát tudd ha VPGbe jössz nyílt karokkal várlak ;)
2015. okt. 21. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.