Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nagyon fontos, most akkor ez...

Nagyon fontos, most akkor ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok és 1 tárgy hiányzik az abszolutóriumomhoz. Ezt a tantárgyat eddig 8x vettem fel, ebből 4 alkalommal csak vizsgázni voltam, miután sikerült szerezném aláírást. Tehát 4 alkalom volt, amikor nem sikerült aláírást szereznem, utána pedig 4 alkalommal vettem fel vizsgakurzust.

A szabályzatban ez áll: A hallgatói jogviszonyát a Kar megszünteti, amennnyiben a hallgató a tárgy kreditjét összesen hat tantárgyfelvétel,

vagy tizenkét vizsga alkalmával sem szerzi meg.

Fizetős vagyok, be is iratkoztam, de a neptun nem engedi, hogy felvegyem a vizsgakurzust, mert valami baj van a tárgyfelvételek számával.

Ugye ez most nem azt jelenti, hogy ki vagyok rúgva? :(

2015. szept. 9. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Az idézett szabályzatrészlet szerint már fel sem vehetted volna 8-adszorra, sőt 7-edszerre sem a tárgyat, és meg kellett volna a 6. után szüntetni a jogviszonyod, hiszen nem sikerült megszerezni a kreditet. Az nem számít, hogy még nem próbáltál 12-szer vizsgázni, hiszen vagylagos a feltétel.

Egyébként a vizsgaszám korlátozása elég laza, hiszen az Nftv. szerint 2012 szeptembere óta 6 vizsga a maximum, attól eltérni intézményi szabályzat szerint sem lehet. Biztosan aktuális szabályzatot nézel?

2015. szept. 9. 14:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, aktuális. De ha 6 tárgyfelvétel lehet, akkor hogy jön össze a 12 vizsgaalkalom?
2015. szept. 9. 14:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nálatok hogy van, de elvileg egy félévben (egy tárgyfelvétel mellett) 2-szer, vagy akár 3-szor is lehet vizsgázni egy tárgyból.
2015. szept. 9. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!