Mennyire lenne fontos egy nyelvvizsga?
Most leszek 11. osztályos
Szegedre, vagy Dunaujvárosba készülök egyetemre mérnökinformatikus, vagy gazdaságinformatikus szakra
Mennyire lenne fontos egy angol nyelvvizsga számomra továbbtanulás szempontjából? (eddig csak németet tanultam)
A nyelvvizsga annyira nem fontos - pluszpontot jelent a felvetelin, kesobb meg nem nagyon erdekel senkit.
Viszont angolul tudnod kell a szakmahoz. Egyetemen mar nem erdekel senkit hogy mit tanultal, nehany konyv csak angolul van, nehany eloadas diai angolul vannak fenn... meg egyebkent is hatalmas tudasbazis van az interneten angolul.
Én egyetem mellett (Szte ttik proginfó) 2 év alatt csináltam meg angolból a B2-t a nulláról (előtte 10 évig németet tanultam). De olyan 1-1,5 év alatt is meg lehet csinálni, ha szorgalmas vagy.
Ebben a szakmában mindenféleképpen kell az angol, nem lehet kikerülni sehogy sem. Még ha nem is ebből csinálsz nyelvvizsgát, akkor is szükséges, hogy megértsd. Nem feltétlenül az egyetemi képzés miatt (az anélkül is teljesíthető), hanem a tényleges éles munka miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!