Miért kivételeznek mindig a Corvinussal?
A GTK, KTK része jó, aláírom, de a többi képzés selejt.
Miért nem lehet soha ehhez az amúgy "sznob" iskolához hozzányúlnia soha senkinek?
és mi alapján ítéled meg, hogy a többi selejt? Jártál oda, plusz elvégezted ugyanezeket a szakokat máshol is, hogy össze tudd hasonlítani?
Én pl nemrég interjúztattam néhány embert, és bizony a Corvinuson végzett kertészmérnökök lepipálták a többit. Mégse fogom azt kijelenteni, hogy a corvinus jobb, pedig nekem legalább van tapasztalatom erről a képzésről itt és máshol is.
Még ha azt is ki lehetne jelenteni, hogy "selejt", akkor is teljesen jogos a felháborodása a hallgatóknak, oktatóknak. Nem azért akadtak ki, mert ez a Corvinus, hanem azért, mert ne döntsön senki róluk anélkül, hogy erről őket is megkérdezné, valamint valós, értelmes érvekkel alá nem támasztaná a döntést. Bárki kiakadna ezen, függetlenül attól, milyen a képzés az intézményben.
Egy ELTE-s
Egy egyetemről úgy dönteni, hogy annak szenátusa az ellenkezőjét akarja és az érintett karok is maradnának, az egyetemi autonómia sárba tiprása.
Ez egy rossz döntés, annak ellenére, hogy a SZIE valóban összehasonlíthatatlanul jobb egyetem, mint a budai campusz. Az összevonás a gyenge tudományos teljesítményű oktatók leépítésével jár, ez jó önmagában, de csak akkor, ha megújulással, valódi integrációval és a változtatás költségeinek fedezésével, valamint érdemi fejlesztéssel is együtt jár.
Ha valaki közgazdász szeretne lenni, akkor minek tanuljon 5 éven át, mint egy besózott erdei vöröshangya? Más-más szakma más skilleket igényel. Ez nem egy verseny, hogy most a mérnök vagy a pénzügyes a jobb. A polip vagy a macska okosabb? :)
Egyébként én közgazdász leszek és a könnyű Corvinusos közgazdászoknak igen nagy problémákat kell(ene) orvosolniuk, pl.: szegénység, hajléktalanság, gazdasági válságok megelőzése, eltűntetése, amelyek egyelőre még a legjobbakat is próbára teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!