Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Neptunnak miért ilyen ratyi...

Neptunnak miért ilyen ratyi szervere van? 100%os terheltség?

Figyelt kérdés
komolyan nem lehet normálisan megcsinálni,hogy beférjen annyi ember ahányan az egyetemre járnak?tárgyfelvétel előtt majdnem két órával odaültem a géphez hogy belépjek és már nem engedett be-.-
2015. szept. 8. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
És az a vicc hogy pl Amerikában egy Hatvardra sokkal de sokkal több ember van akár egy évfolyamon mint itt sok egyetemen összesen,és mégis gond nélkül megoldják..talán azért mert ott nem Neptunt használnak?...vicc
2015. szept. 8. 10:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és ez minden félévben így van, személy szerint 10 éve vagyok hallgató, már sokadik sulim és örökké ez van, semmi javulást nem tapasztaltam. Elképesztő, hogy nem lehet rendesen megcsinálni. :)
2015. szept. 8. 11:02
 3/5 A kérdező kommentje:

idén vagyok elsős.eddig csak hallottam,hogy ilyen,de nem gondoltam,hogy tárgyfelvétel előtt 2 órával megtelik ..

nem is értem hogy nem lehet megcsinálni.pl itt a gyakorikérdések..itt szerintem többen lógnak fent mint egy átlag egyetem neptunján,mégsem dob ki sosem.meg a többi normális oldal sem

2015. szept. 8. 11:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a probléma összetett egy kicsit.

Először is, a Neptun egy szoftver, kb. olyan, mint az MS Office, csak ehhez egyszerre többen hozzáférhetnek a jellege miatt. Sokan kritizálják a Neptun fejlesztőit, hogy nincs optimalizálva a szoftver, ezért hajlamosabb az alatta lévő szervert túlterhelni. Erre nincs rálátásom, így nem tudom, hogy igaz-e, vagy nem.

Maga a szerver minden intézménynek saját, tehát nincs olyan, hogy Neptun központi szerver. Mint ahogy az MS Office is minden ember saját gépén fut, pedig ugyanaz a program. Általában az intézmények nem annyira szeretik felturbózni a szervereiket, hiszen pénz az nincs, és rövid időszakok vannak, amikor nagy a terhelés.

Egyébként a probléma az, hogy tök mindegy lenne a terhelhetőség, ha a kurzusokon annyi férőhely lenne, amennyire igény van. Így most lehet, hogy a szerencsések bejutnak a jó helyekre, valaki meg nem, de ez nagyon esetleges, ha meg olyan szuperül működne a Neptun, akkor a helyek gyorsabban fogynának, és ennyi, de attól nem jutna be több ember.

2015. szept. 8. 13:47
 5/5 A kérdező kommentje:
igen így már igaz.de tényleg nincs annyi hely ahányan vagyunk .70-en kezdjük az évet és a legtöbb tárgynál két db 25fős csoport van..nem tudom hogy gondolták,hogy a maradék 20 ember nem is akarja felvenni,mindegy ha csúszik?érdekes dolog..de a nagy többi szakkal összevont előadásoknál is betelt hamar a létszám:/ 1 tárgyat nem sikerült felvennem ami jövőre lesz megint
2015. szept. 8. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!