Neptunnak miért ilyen ratyi szervere van? 100%os terheltség?
idén vagyok elsős.eddig csak hallottam,hogy ilyen,de nem gondoltam,hogy tárgyfelvétel előtt 2 órával megtelik ..
nem is értem hogy nem lehet megcsinálni.pl itt a gyakorikérdések..itt szerintem többen lógnak fent mint egy átlag egyetem neptunján,mégsem dob ki sosem.meg a többi normális oldal sem
Ez a probléma összetett egy kicsit.
Először is, a Neptun egy szoftver, kb. olyan, mint az MS Office, csak ehhez egyszerre többen hozzáférhetnek a jellege miatt. Sokan kritizálják a Neptun fejlesztőit, hogy nincs optimalizálva a szoftver, ezért hajlamosabb az alatta lévő szervert túlterhelni. Erre nincs rálátásom, így nem tudom, hogy igaz-e, vagy nem.
Maga a szerver minden intézménynek saját, tehát nincs olyan, hogy Neptun központi szerver. Mint ahogy az MS Office is minden ember saját gépén fut, pedig ugyanaz a program. Általában az intézmények nem annyira szeretik felturbózni a szervereiket, hiszen pénz az nincs, és rövid időszakok vannak, amikor nagy a terhelés.
Egyébként a probléma az, hogy tök mindegy lenne a terhelhetőség, ha a kurzusokon annyi férőhely lenne, amennyire igény van. Így most lehet, hogy a szerencsések bejutnak a jó helyekre, valaki meg nem, de ez nagyon esetleges, ha meg olyan szuperül működne a Neptun, akkor a helyek gyorsabban fogynának, és ennyi, de attól nem jutna be több ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!