Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy iskola szelektálhat a...

Egy iskola szelektálhat a felvételizők között vallási és/vagy faji alapon?

Figyelt kérdés
Ha magán akkor igen?
2010. márc. 12. 13:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Nem arra az iskolára gondolt amire te, hanem úgy általánosságban."

- Úgy általánosságban... ja, azért tette hozzá, hogy "Ha magán akkor igen?" ezzel egy legkevésbé sem általános lehetőségre utalva.

"Nem értem te hogy végezhettél egyetemet ha még ezt sem tudod megérteni?"

- Ezt utólag tette hozzá, de ezt megértettem. Ne akrj belemagyarázni semmit az írásomba, ami nincs benne.

Szerintem mára már ne égesd magad tovább. Beégtél az első megjegyzéseddel, de nincs benne annyi, hogy ezt beismerd. Ez szomorú és gyerekes.

2010. márc. 12. 14:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Tudod, a magyarázkodásodat a kérdező kommentje után írtad, úgyhogy gondolkozz el inkább, kinek nem kéne égetnie tovább magát? :) Ezen kívül rögtön a kérdésből lelehet vágni hogy mire gondol, ahogy én is tettem. Csak számodra volt képtelenség felfogni.
2010. márc. 12. 14:31
 13/14 anonim ***** válasza:

" Úgy általánosságban... ja, azért tette hozzá, hogy "Ha magán akkor igen?" ezzel egy legkevésbé sem általános lehetőségre utalva. "

Akkor mégegyszer hagy magyarázzam el mit jelent a kérdező magyarul feltett kérdése :) Mivel ott van a "ha" szó, ez a mondat nem azt jelenti, hogy egyetlen konkrét intézményre gondolt. Tehát a gyengébbek kedvéért(mit te) a kérdést így kellett volna feltenni: "Egy állami iskola szelektálhat a felvételizők között vallási és/vagy faji alapon? És mi a helyzet a magán iskolákkal?"

2010. márc. 12. 14:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Vallási alapon nagyon indokolt esetben,csak és kizárólag akkor,ha egyházi a suli,és a vallásoktatás vagy a fő cél,vagy legalábbis elég hangsúlyos.Például egy református gimnázium ha felvételiztet református hittanból az OK.Faji alapon nyugodtan lehet válogatni,akár egyházi,akár állami sulinak.Mondjuk ez a lehetőség "sajnos"nem ingyenes.50 000 Ft-tól 6 000 000 Ft-ig terjedhet az ára.És ez így van rendjén,aki faji alapon akar diszkriminálni az fizesse is meg a rasszizmusát,idiotizmusát,az emberi méltóság semmibe vételét.
2010. márc. 13. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!