Egy iskola szelektálhat a felvételizők között vallási és/vagy faji alapon?
mivel említettem, hogy pl "magán", egyértelemű, hogy nem egyetemre fősulira gondolok, hanem általános és szakközépsulira.
nem pedig olyan suliba ahol a cél maga a vallás oktatás.
de ha itt tartunk, akkor egy ateista miért ne felvételizhetne oda? attól, hogy nem hívő még tanulhatja a témát, nem diszrkiminatív valakit így szelektálni?
13:55: anyám... képzeld tudom jól, hogy a PPKE-re lehet vallsától függetlenül felvételizni. Tudom, mi ÉN IS ODAJÁRTAM! A Hittudományi rész viszont más, mint pl. a BTK, mert ott nem olyan felvételi, hogy beadod, és kapod a pontokat, hanem felvételi elbeszélgetés van a bibliaismeretből stb. Ennyire azért ne járasd már le magad, főleg, ha valami nagyon okosat szeretnél mondani. Vagy szerinted kántorokat és lelipásztorokat képeznek úgy, hogy nincs is az illető megkeresztelve?
Kedves Kérdező: nem derült ki a kérdésedből, hogy egyetemre vagy középiskolára gondolsz. Mert udod, vannak magán főiskolák is. Elképesztő...
Hogy mondandom alátámasszam: [link]
Idézek:
"Az alkalmassági vizsga főbb szempontjai a következők:
...
- elkötelezettség a keresztyén élet folytatása mellett."
De ha még meg tud cáfolni, akkor rajta... Ja, és még mindig nem a PPKE a téma. :)
"tehát ha valakit nem vesznek fel egy suliba mert cigány-zsidó-arab akkor az nem baj ugye? hm?"
- Ezt már csak Te magyarázod bel a mondandómba. Azt kérdezted, hogy "vallási és/vagy faji alapon". Erre válaszoltam ,hogy bizonyos esetekben vallási alapon megtörténhet, és jogos is.
Nem értem te hogy végezhettél egyetemet ha még ezt sem tudod megérteni? : "mivel említettem, hogy pl "magán", egyértelemű, hogy nem egyetemre fősulira gondolok, hanem általános és szakközépsulira.
nem pedig olyan suliba ahol a cél maga a vallás oktatás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!