Igazak ezek a sztereotípiák? (általánosságban)
Nekem Corvinussal nincs tapasztalato, viszont a BME-vel igen.
Például:
Most érettségiztünk és már van olyan oszt.társam, aki arra veri a mellét, hogy igen, ő a BME-n fog tanulni (kb. 340 pont kellet a szakra, ahova fog menni, és 363 volt neki) jövő héttől stb. Bár elvileg a gólyáknak a legnagyobb az arca, és ez majd finomodni fog. Remélem.
Másik ismerősöm egy évvel idősebb, két éve randizgattunk, na ő tiszta bolond. Folyamatosan ömleng a facebook-on, hogy ő mekkor akirály, mert mérnök, ilyenolyan nehéz házija van, 6 vizsgája, szid mindnekit kommentekben, aki nem mérnök, jön a mekis viccekkel, a közgazdász meg a tanár is a mekibe megy, vagy ha szerencséje van akkor a burger kingbe stb.
Viszont ismerek egy srácot, ő most kezdi az Msc-t a BME-n (Bsc-t is itt végezte), na ő rettentően rendes, intelligens, udvaris és iszonyatosan jófej.
Szóval szerintem felesleges beszélni ezekről a sztereotípiákról. Nyilván NÉHA jó "poénból" megemlíteni őket, de szerintem előbb ismerd meg az adott corvinusost vagy BMS-t és a személyisége alapján döntsd el, hogy milyen ember, ne pedig az iskolája alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!