Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha valakit felvesznek az...

Ha valakit felvesznek az egyetemre, de nem megy el az első héten ami a beiratkozás hete akkor nem mehet egyetemre? (Óbudai Egyetem)

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm akit felvettek az Óbudai Egyetemre. Jelenleg külföldön tartózkodik szeptember első hetében de ezen a héten van a beiratkozás is. Megkérdeztem tőle,hogy intézett-e valamit az egyetemmel kapcsolatban , de azt írta,hogy nem tudja mit kéne tennie. Szeretném pontosan megtudni,hogy 100%-ig biztos-e az,hogyha ezen a héten nem megy el akkor ugrott az éve.

Kérlek segítsetek!

2015. szept. 2. 14:54
1 2
 11/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Nem kekeckedésképpen. De pont azért kellene neki intézkednie, mert amíg te közvetítgetsz, addig eltelik az idő. Másrészt az adatait ő tudja, bármit kérdezne az egyetem, nem tudnál rá válaszolni, meg kellene kérdezni - újabb idő.

Harmadrészt meg nagyon szép tőled, hogy aggódsz, de akinek annyira nem fontos ez, hogy egy emilt nem hajlandó megereszteni, akkor a többi dolgát sem fogja intézni.

2015. szept. 2. 15:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
De szerintem rosszat csinálsz azzal, hogy esetleg sikerül elintézned, hogy beiratkozzon. Ilyen önállótlansággal nem lesz sikeres az egyetemen. Szerintem jobb, ha hagysz neki egy évet, hogy kitalálja mi legyen.
2015. szept. 2. 15:47
 13/16 A kérdező kommentje:

Andizsuzsi :

Igen, ebben igazad van,hogy az adatait ő tudja és ezzel is megy az idő.

De én abban reménykedek,hogy egy ilyen egyszerű kérdésre,hogy van-e pótbeiratkozás válaszolnak úgyis,hogy ahhoz nem kellenek adatok vagy igazolni azt,hogy ezt olyan ember kérdezi akit oda vettek fel!

Azért is akarom megkérdezni mert én írtam neki,hogy jobb lenne ha intézkedne vagy írna egy e-mailt, de nem hiszem,hogy ez megtörtént. És talán ha végre 100%-ra megtudnám, hogy mondjuk nincs pótbeiratkozás és leírnám neki akkor talán kicsit észbe kapna és rájönne,hogy vagy tesz valamit vagy 1 évig nem fog egyetemre járni.

2015. szept. 2. 16:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Utolsó (12.) válaszoló :

Igen, azzal rosszat tennék, ebben igazad van. De nem szeretném elintézni csak megtudni a választ.

Ha én leírnám neki hogy nincs pótbeiratkozás de ő ezek ellenére se írna még egy e-mailt sem akkor a saját hibájából adódóan nem mehetne egyetemre. Ha ő úgy dönt,hogy nem ír akkor nem kezdem el rábeszélni vagy ilyesmi hiszen ez az az ő döntése.

Ez tőlem csak egy baráti segítség akar lenni amiben figyelmeztetem.

2015. szept. 2. 16:04
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

Nem akarom,hogy ugorjon az éve mert szerintem abban a +1 évben csak kallódna tovább .

Bocs, de ki vagy te, hogy beleszólj az életébe? Ha velem ezt tenné valaki, addig volt a barátom. Teljesen nyilvánvalóan kimutatja, hogy nem érdekli a dolog, valószínűleg fogalmad sincs, mi van mögötte. Ha jót akarsz, nem intézkedsz a háta mögött, hanem segíted abban, hogy a döntése következményeivel együtt éljen. Ha ez az, hogy márpedig ő ide most nem iratkozik be, mert bizonytalan, vagy csak mert nem és kész, akkor ebben támogasd. Ennyi a dolgod, ennyihez van közöd.

2015. szept. 2. 16:10
 16/16 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló :

Nem értek azzal egyet amit írtál. Mondom még egyszer : 12 éve ismerem, egy általános és egy középiskolába jártunk. Te NEM ismered őt, egyáltalán nem. Nem tudod milyen ember. Elsőtől kezdve minden lehetséges dolgot elfelejtett, még a szalagavatóra is mi az osztálytársai emlékeztettük. Amikor emeltezett akkor is a suliba jött be szóbelizni mikor nem is oda kellett volna menni, szerencséje volt,hogy az osztályfőnökünk kiderítette,hogy hova kell menjen és még időben oda tudott érni.

VILÁGÉLETÉBEN egy olyan ember volt aki mindent elfelejtett, még ha az osztályfőnök 10 cetlire is felirattatta vele az információkat.

Itt nem arról van szó,hogy nem akar egyetemre menni. Ne te tudd már jobban aki nem is ismerni! -.-

Én hallgattam őt egész évben,hogy mennyire az az egyetem az álma.

Szó sincs arról,hogy direkt ne intézkedne.

Úgy gondolja,hogy majd bemegy a 2. héten és akkor ő már automatikus odajár. Ez az amit nem ért meg,hogy ez nem ált. isk. vagy középiskola hanem egyetem.

Szóval tényleg ne te tudd jobban aki nem ismeri.

2015. szept. 2. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!