Karinthy, Madách vagy Szent László?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Most kezdem a nyolcadikot és három gimnázium közül próbálom kiválasztani a megfelelőt. Fontos szempont számomra a jó közösség és az, hogy anyanyelvi szinten megtanuljak angolul. A Karinthy-ról hallottam, hogy nyelv szempontjából kiváló, de a Madáchról és a Szent Lászlóról nem sokat tudok "angol-ilag" :).
Tudnátok segíteni?
2015. aug. 25. 20:30
11/18 anonim válasza:
Sok függ tényleg az osztályközösségtől, de a Karinthy igazából eléggé csúszik lefelé (nem én vagyok sajnos az egyedüli, aki ezt érzi). Nekem igen, a TTK a prioritásom, de hát a Karinthy-nak van TTK-s osztálya (B: fele TTK, fele humán), sajnos nem jött be. A legtöbb lista az iskola diákjainak teljesítményéből rakódik össze: a Karinthy-ban a diákok nagy része azért igyekszik tanulni (legalább 4es-5ösökre, ha nem is strébernek), sokan vannak, akik magántanárokhoz járnak/érettségi előkészítőn vesznek részt stb. Ez alapján jók az érettségi eredményeik. Ha épp jó tanárt kapsz fel tudsz készülni az érettségire, de ha nem (és erre azért nagyobb esély van) akkor marad az, hogy gürcölhetsz otthon, és az iskolában töltött órák időpocsékolásnak számítanak. Ne értsen senki félre, a Karinthy nem orbitálisan pocsék iskola, de nem is olyan hiper-szuper kolosszális hely. Ha megelégszel az átlagossal, akkor hajrá. Ha valami jobbat keresel: Fazekas, Szent István stb. A Leövey is egy Karinthy-hoz hasonló átlagos hely, de onnan több embert ismerek (legtöbben már végeztek), és ott legalább az osztályközösségek egész jók voltak. A Karinthyban ha nincsenek tehetős szüleid esélyed sincs beilleszkedni, mert nem tudsz elmenni minden hétvégén ide-oda bulizni, nyáron nem nyaralsz a Bahamákon, kiröhögnek stb.
12/18 Bogi11 válasza:
Tényleg sajnálom, hogy ilyen rosszul érzed magad. :( Nem tudom, hogy hányadikba jársz, de érdekel, hogy miért nem váltottál közben? Angolul(vagy németül) biztosan jól megtanultál már a 0.-ban, és azért a Karinthyból biztosan sok iskola átvett volna szívesen.
13/18 anonim válasza:
Csak 9.-ben (0.-ban) tanítottak angolul, minden, amit most tudok, abban az egy évben tanultam. Utána következő években semmit nem tanultam, mondjuk tegyük hozzá, hogy elég rossz tanárokat kaptam, és kb. évente cserélték őket, ami szintén visszavesz a tanítás színvonalából. Azért nem hagytam ott az iskolát korábban, mert reménykedtem, hogy lehet jobb. Mármint a tanáraim gyakran cserélődtek (angol szinte mindegyik évben más volt, magyar is cserélődött, második nyelvet tanító tanár is, matek is, biológia is...), nem mondom, hogy nem voltak jó tanáraim, voltak. Kb. 4. Csak azt sajnálom, hogy a többi minősíthetetlen. Most meg már mindegy lenne iskolát váltani, mindjárt vége. A Karinthy többre van magával, mint amennyire valójában jó. Ha kéttanra mész, valószínűleg (nem biztos... sajnos nagyon tanár- és tanulásfüggő) jobban megtanulsz angolul, mint egy sima angoltagozatos iskolában. De az angolórák száma és a nyert tudás nincs egyenes arányosságban. Egy sima iskolában (heti 3-4-5 angollal) alig tanulsz meg angolul. A Karinthyban (első évben heti 20 azt hiszem, utána heti 5 angollal) kicsivel fogsz csak jobban beszélni. Második nyelvet (spanyol, német, orosz, francia) lehetetlenség jól megtanulni ez a pár év alatt, tehát ha a Karinthyt is választod, akkor hajts angolra, matekra (itt imádkozz, hogy jó tanárt kapsz, nagyon fontos) vagy humánra, öltözz föl melegen (még mindig nincs fűtés) és hordj magaddal kaját (a büfé az évek folyamán egyre drágább és rosszabb). Senki ne higgye azt, hogy én nem áltam a Karinthyhoz az elején lelkesen, de belőlem kiölték a lelkesedést. Mindenesetre semmi sem lehet tökéletes, sok sikert a felvételihez és az iskolaválasztáshoz.
15/18 anonim válasza:
Ha a büfé rossz, kezdeményezzétek az iskolavezetésnél a büfés lecserélését.
16/18 anonim válasza:
Próbáltuk... sőt, próbáltuk rávenni, hogy legyen több automata. Azt az ígéretet kaptuk még talán 9.-ben, hogy lesz valamilyen új automata. Ehelyett az italautomatát is elvitték. Maradt a túrórudi és kávé. A kávé gyakran rossz. Vagy kifogy, vagy túl sokat ad, vagy nem ad poharat, vagy rosszul ad vissza. Nem baj, én már megszoktam, hogy a kajámat hurcolászom tankönyvek helyett.
17/18 anonim válasza:
Tesom Madáchba jár. Neki nagyon tetszik és azt mondja nagyon jól tanítják
18/18 Bogi11 válasza:
Több ok miatt is most a Madách áll az első helyen. :) Hát majd meglátjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!