Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a Waldorf...

Mi a véleményetek a Waldorf iskoláról?

Figyelt kérdés

Olyanok véleménye érdekel, akinek a gyermeke oda jár, vagy ő maga ilyen iskolába tanít. Érdekelne, hogy milyen ott a légkör, az oktatás, hogyan telik egy napjuk. Tanulmányaim alatt már olvastam a waldorf pedagógiáról, de azt szeretném megtudni, hogy egy hagyományos oktatási rendszeren nevelkedett, hagyományos iskolában tanító tanár mennyire tud beilleszkedni, mennyire különböző az iskola a hagyományos iskolától? Milyen módszereik vannak, valójában hogyan is telik egy nap, hét, hónap, év? Miben más? Miért jó/rossz?

Köszönöm válaszaitokat!

2010. márc. 10. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Hat en annyit tudnek, hogy baratnom kislanya jar oda.

A gyereknek halvany fogalma nincsen arrol, hogy kene megoldjon egy matek peldat, de meg arrol de, hogyan kene gondolkodni logikusan.

Osszeadas, kivonasrol beszelek.

2010. márc. 10. 18:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Hányadikos a kislány? Tudom, hogy nincs könyvük, de azért valami tananyag csak van?
2010. márc. 10. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Ne haragudj, de ha ezen az oldalon beírod a keresőbe, hogy waldorf, egy csomó hasonló kérdést fog kidobni. Van, aki szerint ennél nincs is jobb oktatási forma, van, aki egyenesen helyteleníti, hogy ilyen is van. Ezzel csak egy újabb parázs vitát szítanál, és ugyanazokat a pro- és kontra érveket sorakoztatnák fel, amelyeket eddig.
2010. márc. 11. 00:19
 4/10 anonim válasza:
67%
Nekem odajárt a gyerekem 3 évig, de nagy hiba volt. Mivel nincsenek jegyek, nincs ellenőrző, nincs beírás. A tanárok nem tudnak fegyelmezni, az órákon teljes a káosz, hát még szünetekben. Szülői körön a tanárok többször elsírták magukat. A Waldorf semmire se jó, csak hogy elvegye a gyerek idejét, közben meg semmit se tanul, csak imádkozik, rajzolgat, és táncikál...
2010. márc. 11. 17:16
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeiteket, s várom az esetleges továbbiakat!

Én is olvastam már a waldorf pedagógiáról, tanultam is róla, de arra vagyok kíváncsi, hogy aki meg is tapasztalta, az mit mond. Hagyományos iskolában tanítottam, de most (mivel állást keresek) elgondolkodtam, hogy esetleg egy waldorf iskolába megyek tanítani. Ezért kérek segítséget, mert nem szeretnék végzetes hibát elkövetni.

Sok módszerüket helyesnek tartom, s használom is, de ha a szülők többsége nem ért egyet, nem látja értelmét, nem látja fejlődni saját gyermekét, akkor egy tanárnak sincs ott semmiféle motiváció.

Nekem az a fontos, hogy a gyerek megértse, szeresse az adott tantárgyat, tele legyen kíváncsisággal, s ne nyűg legyen az iskola.

2010. márc. 12. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
És megvan hozzá a képzettséged? Mert úgy tudom, hogy sima tanári diploma nem elég, Waldorf pedagógiai képzettség is kell hozzá.
2010. márc. 12. 20:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Pont erre lettem volna kíváncsi! Mert én is úgy hallottam, hogy mesterkurzust vagy valamit kell végezni, viszont ők úgy hirdetik, hogy tanári diploma.
2010. márc. 12. 20:36
 8/10 anonim válasza:
84%

A Waldorf úgy szánalmas ahogy van!

Nem véletlen mondom ezt, legjobb barátnöm oda járt és teljesen kivannak neki esve a tananyagból annyira alap dolgok amiket mi rendes suliban megtanultunk. Ehelyett rajzolgattak meg imátkoztak inkább..

2010. márc. 12. 22:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, és mit kezd azzal a dologgal amit te megtanultál?????

Semmit! Csak le akarod korholni, mert más!

2010. júl. 21. 20:37
 10/10 anonim válasza:

Én szerintem ez a baromság, hogy mindenki csak ezt hajtogatja:nem tanul semmit!imádkozgat!rajzolgat!

Én például ismerek egy olyan gyereket aki 8 évet volt WALDORFBA aztán tovább ment a Madáchba és év végére szín ötös volt...Sőt bátyám 8év Waldorf után Wldorfba ment tovább(átlagon felüli felvételit irt) és aki más iskolából ment Waldorfba egyrészt semmivel sem okosabb másrészt LE VANNAK MARADVA MATEKBÓL!

Ezek nekem a személyes tapasztalaim ezek után nekem senki ne mondja, hogy a Waldorf szar meg stb.

2010. dec. 23. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!