Hogyan legyek jövőre jobb tanuló?
Most fogok menni 12. osztályba (gimnázium) és lényegében mióta gimis vagyok szinte semmit nem tanultam kivéve 1-2 nagydolgozat előtt matekból vagy fizikából. Végülis 4.0 körüli átlagom lett 11 év végén. Úgy gondolkodtam, hogy úgy is duplázom majd érettségi azokból a tárgyakból amikkel tovább szeretnék tanulni.
De most mégis elégedetlen vagyok kicsit magammal. Úgy érzem többre lennék képes és szeretnék magamnak bizonyítani.
Kitűnő tanulók, nektek van valami különleges módszeretek a tanulásra? Használtok bármit is, hogy könnyebben memorizáljátok az anyagot?
Jegyzetelj, figyelj órán, az rengeteget segít. Én mondjuk olyan "minden egyben" típus vagyok, szóval mindig használok színeket a vázlatokban, fontosabb anyagokat hangosan, a lakásban fel-le járkálva tanulok. Ha tételt / hosszabb szöveget kell megtanulnom,(vagy legalábbis valamennyire memorizálnom), mindig írok belőle egy vázlatot a saját szavaimmal. A legfontosabb anyagokat pedig úgy tanulom, hogy a szövegből írok egy rövidebb vázlatot, aztán még egy vázlatot, stb, egészen addig, míg 3-4 szónál többet nem kell leírnom ahhoz, hogy eszembe jusson az egész anyag.
A legfontosabb szerintem az, hogy viszonylag folyamatosan készülj, és a vázlatok, amiket írsz átláthatóak legyenek (nekem ebben segítenek a különböző színek, illetve a nagy betűk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!