Szerintetek nem kellene már középiskolásoknak is érveléstechnikát oktatni?
Elnézve a mai trendeket (politika, szándékos gyűlöletkeltés, értékelhetetlen magyar vitakultúra, internetes kommentelők színvonala, emberek nyitottságának teljes hiánya stb.) nem lenne több értelme a meglevő heti 5 tesiből, vagy a tervezett heti 5 énekórából 1-2 alkalmat Érveléstechnika oktatására fordítani???
A hittan/etika stb. nyilvánvalóan nem használ a magyarságon. Az alapelvek tisztázásával/megértetésével talán nem kezdene el mindenki egyből anyázni, másik torkának nekiugrani amint neki nem tetsző dolgokat hall, hanem (betartva az érveléstechnikai alapszabályokat) elkezdené a másik mondanivalóját elemezgetni, hogy gyenge pontot keressen rajta és érveket felhozva, azokat alaposan megindokolva próbálná alátámasztani saját igazát..
mitmondjak, én szakközépiskolai diák vagyok, és jó a meglátásod. Ez sokkal hasznosabb lenne, legalábbis ebben nekem is fejlődnöm kéne, (nagyon nem tudok érvelni..) viszont nem csak én vagyok így, szerintem.
Igen én jó ötletnek tartanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!