A 0. év számít a gimnáziumban a továbbtanulásnál?
Figyelt kérdés
Egy öt éves nyelvtagozatos osztályba járok 0. -ba és érdekel hogy a későbbiekben figyelembe veszik -e a 0.-ot ? (példáúl amikor középsuliba jelenkezel a hetedik és a nyolcadik félévet vették figyelembe.) És ha egyetemre mész akkor melyiket nézik?2010. márc. 8. 21:44
11/13 A kérdező kommentje:
És honnan tudjam hogy melyik tantárgy kell a továbbtanuláshoz????
2010. márc. 10. 19:30
12/13 anonim válasza:
Bár én szakközépiskolába jártam, de nálunk is volt 0., csak a mi évfolyamunk után indult 1 évvel. De biztos mentem volna. Elsősorban mert ők elég jól felzárkóztak matekból, az általános iskolás anyagból. Ezért már magában megérte volna. Aztán ott volt a magyar. Akkor jött be a kétszintű érettségi. Nekik volt konkrét szövegértés órájuk, ahol egész évben olyan feladatok voltak, mint érettségin. Megtanultak érvelni, normálisan fogalmazni, stb., ami nekünk nem fért bele. Velünk együtt érettségiztek nyelvből a 0. és az 1. osztály elvégzése után, és szinte mindenkinek megvolt a középfokú nyelvvizsgája. én meg heti 4 órában a 4-es érettségiig jutottam angolból. Azzal én is egyetértek, hogy ha valaki meg akar tanulni egy nyelvet, nem kell ahhoz 0. évesnek lennie, de szerintem semmiképp nem hátrány. "Szinte" ingyen tanítják nyelvre, amit manapság nem árt kihasználni. Én biztosan ezt választottam volna.
13/13 anonim válasza:
Az hogy melyik tárgyat számítják továbbtanuláshoz, az attól függ, hogy milyen irányban mész tovább. Pl. ha gépészmérnöknek akarsz menni teszem azt, akkor a matekot számolják általában + egy olyan tárgyból kell hozzá még érettségizned, amit ehhez a szakhoz kérnek, pl. infó, vagy szerintem a fizika is. De ha mondjuk közgázra akarsz menni, akkor szintén a matekot számolják, de asszem a 2. tárgy amit néznek, az lehet a nyelv, vagy a töri, vagy közgáz. Ha töri szakra mész, akkor a törit. Ha jogra mész, akkor a magyart, törit, stb... de ezeket megtalálod a felvi.hu-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!