Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A 0. év számít a gimnáziumban...

A 0. év számít a gimnáziumban a továbbtanulásnál?

Figyelt kérdés
Egy öt éves nyelvtagozatos osztályba járok 0. -ba és érdekel hogy a későbbiekben figyelembe veszik -e a 0.-ot ? (példáúl amikor középsuliba jelenkezel a hetedik és a nyolcadik félévet vették figyelembe.) És ha egyetemre mész akkor melyiket nézik?
2010. márc. 8. 21:44
1 2
 1/13 czibles ***** válasza:

nem érdekel senkit hogy te voltál-e 0-os vagy sem. utolsó két évedet veszik figyelembe.

(kéttannyelvűsöknek is 5 éves a képzésük, ők sem kapnak +pontot ezért.)

annyi előnyöd lesz, hogy elvileg jobban fogsz tudni külföldiül, mint egy sima 4 osztályos.

2010. márc. 8. 21:50
 2/13 A kérdező kommentje:

Akkor mindenhol az utolsó két évem számít és az éretségi eredménye. (vagy nem?)

Akkor szerintetek elég hogy ha utolsó két évben kezdek jobban tanulni? úgyis az számít.

2010. márc. 8. 22:05
 3/13 anonim ***** válasza:
pl kéttannyelvűnél a 0. az egy "ajándék", hogy megtanulsz egy idegen nyelvet. Az utolsó 2 év számít, de aki csak akkor kezd el tanulni annak nem fog a legjobban sikerülni az érettségije. ha most nem szeded össze magad és nem tudsz ötösöket írni, akkor érettséginél sem fogsz tudni. + azokra a tárgyakra feküdj rá amik a továbbtanulásodhoz kellenek.
2010. márc. 8. 22:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem elég mert arra épül a későbbi tananyag...
2010. márc. 8. 23:50
 5/13 anonim ***** válasza:
55%

Ajándék?

Nálunk a nulladikosok alig tudnak angolul, mert olyan sz*r volt a suli, ráadásul a tanárok sem tanítottak.

4 év alatt meg lehet tanulni két nyelvet normáld módban is, ha normálisan tanulsz. -1 év. El lehet dönteni, hogy megéri-e.

2010. márc. 9. 09:19
 6/13 anonim ***** válasza:

Hm arról nem tehetek h szar a suli. nálunk elég jól megtanították. 0. után már mindenki minimum középfokon beszélt, ezért írom h 'ajándék' mert 1 évet szinte csak a nyelvre áldoznak.

Azért az nem biztos h 4 év alatt 2 nyelvet meg lehet tanulni felsőfokon normál képzésben, az meg biztos h olyan jól nem lehet megtanulni (anyanyelvi szinten) mint kéttannyelvűben.

Én még nem láttam senkit aki a gimnáziumi képzésnek köszönhetően heti 2-3 órában tanulja a nyelvet és felsőfokon beszélne.

2010. márc. 9. 13:09
 7/13 anonim ***** válasza:

Amiről te nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nincs is.

Ismerősöm sima gimnáziumba jár, harmadikban meglett neki az angol felsőfok, most olasz felsőfokra készül.

Mindent meg lehet tanulni. Akár tanár nélkül is.

2010. márc. 9. 13:51
 8/13 anonim ***** válasza:

Szóval 3 évig tanulta az angolt a gimiben heti 2-3 órában és meglett az angol felsőfok? Ez csak akkor lehetséges ha valakinek van nyelvérzéke és szorgalma is. Sztem ha van is ilyen, akkor az emberek 2-3%-a max.

Ne próbáld velem elhitetni h nyelv szempontjából jobb egy sima gimi mint egy kéttannyelvű, hisz én mindkettőbe jártam.

2010. márc. 9. 13:54
 9/13 anonim ***** válasza:

A nulladik és a kéttannyelvű picit más. Itt a nulladikról van szó.

Amúgy mi ebbe a lehetetlen? Minek kell ide hű de nagy nyelvérzék? Két dolog kell. Egy jó tanár, és szorgalom semmi más.

Manapság a legegyszerűbb nyelvet tanulni. Már nem azért, de az internet segítségével olyan baromi egyszerűen meg lehet tanulni egy nyelvet, hogy az hihetetlen.

Akár nulláról is, csak akarni kell és tanulni. Nincs ebbe semmi ördöngösség. Ki kell használni a lehetőségeket...

2010. márc. 9. 19:21
 10/13 anonim ***** válasza:
Én kéttannyelvű nulladik osztályáról beszélek és nem hallottam olyat h vki sima gimiben is pár hónap alatt középfokra jutott volna el. Önszorgalom szükséges, de kell ehhez nyelvérzék is. Pl ok, megtanulja vki a szabályokat, hallgatja a filmeket és olvas meg magol. Vannak akik így is megtudnak tanulni egy nyelvet, de ez ritka. Amint írtam kb 2-3% De még akkor is szükséges a gyakorlás másokkal.. magával azért nem szokott az ember beszélgetni és a hibáit sem tudja feltenni + kérdezni..
2010. márc. 9. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!