A 0. év számít a gimnáziumban a továbbtanulásnál?
nem érdekel senkit hogy te voltál-e 0-os vagy sem. utolsó két évedet veszik figyelembe.
(kéttannyelvűsöknek is 5 éves a képzésük, ők sem kapnak +pontot ezért.)
annyi előnyöd lesz, hogy elvileg jobban fogsz tudni külföldiül, mint egy sima 4 osztályos.
Akkor mindenhol az utolsó két évem számít és az éretségi eredménye. (vagy nem?)
Akkor szerintetek elég hogy ha utolsó két évben kezdek jobban tanulni? úgyis az számít.
Ajándék?
Nálunk a nulladikosok alig tudnak angolul, mert olyan sz*r volt a suli, ráadásul a tanárok sem tanítottak.
4 év alatt meg lehet tanulni két nyelvet normáld módban is, ha normálisan tanulsz. -1 év. El lehet dönteni, hogy megéri-e.
Hm arról nem tehetek h szar a suli. nálunk elég jól megtanították. 0. után már mindenki minimum középfokon beszélt, ezért írom h 'ajándék' mert 1 évet szinte csak a nyelvre áldoznak.
Azért az nem biztos h 4 év alatt 2 nyelvet meg lehet tanulni felsőfokon normál képzésben, az meg biztos h olyan jól nem lehet megtanulni (anyanyelvi szinten) mint kéttannyelvűben.
Én még nem láttam senkit aki a gimnáziumi képzésnek köszönhetően heti 2-3 órában tanulja a nyelvet és felsőfokon beszélne.
Amiről te nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nincs is.
Ismerősöm sima gimnáziumba jár, harmadikban meglett neki az angol felsőfok, most olasz felsőfokra készül.
Mindent meg lehet tanulni. Akár tanár nélkül is.
Szóval 3 évig tanulta az angolt a gimiben heti 2-3 órában és meglett az angol felsőfok? Ez csak akkor lehetséges ha valakinek van nyelvérzéke és szorgalma is. Sztem ha van is ilyen, akkor az emberek 2-3%-a max.
Ne próbáld velem elhitetni h nyelv szempontjából jobb egy sima gimi mint egy kéttannyelvű, hisz én mindkettőbe jártam.
A nulladik és a kéttannyelvű picit más. Itt a nulladikról van szó.
Amúgy mi ebbe a lehetetlen? Minek kell ide hű de nagy nyelvérzék? Két dolog kell. Egy jó tanár, és szorgalom semmi más.
Manapság a legegyszerűbb nyelvet tanulni. Már nem azért, de az internet segítségével olyan baromi egyszerűen meg lehet tanulni egy nyelvet, hogy az hihetetlen.
Akár nulláról is, csak akarni kell és tanulni. Nincs ebbe semmi ördöngösség. Ki kell használni a lehetőségeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!