Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elment a kedvem az orvosit...

Elment a kedvem az orvositòl? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat,ha hosszú lesz...Kiskoromtòl kezdve nagyon jò tanulò voltam,amolyan csodabogár.15 èvesen felsőfokú goethe nkyelvvizsga nemetből,rá egy évre angol közèpfok,az összes èrettsègimet előrehozottan tettem le stb.Szóval hülye nem vagyok valòszinűleg. A családom mindig a közgazdasàgi pályát erőltette közgazdasàgi szakközèpbe jártam/nem ingyom bingyom hùzos suli volt/Aztàn. 17 èvesen rájöttem orvos szeretnèk lenni.Most 24 vagyok 2szer is probalkoztam a felvételivel ,itthon ès grazban de nem sikerült .Eddig ez a vágyam éltetett ,most semmihez nincs kedvem az orvosihoz sem.Megpróbálja mégegyszer a felvètelit,vagy hagyjam a fenèbe.Mert ugye ez nem az a 8-4ig csinálgatok valamit szakma,elhivatottság nèlkul vajmi kevès èrtelme lenne.Szerintetek egyáltalán kèpes lehetek a felvételire?Hol rontottam el?ùgy éreztem jò felkèszültem,eddig bejött ez az érzés.Mondjuk dolgozók,háztartást vezetek,apolom a beteg párom,lehet h emiatt nem tudok teljesíteni.Valami mást kéne esetleg tanulnom?

Nagyon köszönöm,ha végig olvassa ezt a litániát valaki!

2015. aug. 12. 15:43
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, hogy igaz. Ha dolgzol, háztartást vezetsz, ápolod a párod... stb akkor emellett hogy akarsz orvosira járni? Dolgozni nem lehet mellette, hát még ha a párod sem dolgozik, és neked kell eltartani meg ápolni...

Szóval szerintem az élethelyzeted nem a legalmasabb ehhez az egyetemhez most.

Meg ha már 17 évesen rájöttél, akkor miért vártál évekig?

2015. aug. 12. 16:35
 12/43 A kérdező kommentje:
Ok,akkor nem igaz.Nem fogom bizonygatni.Ha esetleg valaki megtenné azt a szìvességet és elhinné amit írtam,akkor nagyon megköszönném ha írna valami értelmeset,fikázást nem kérek többet ,köszi.Ìgy is elég nehéz az életem...attòl,hogy nem vagyok zseni a telefonon írásban,nem tudom miért vagyok hazug...
2015. aug. 12. 16:35
 13/43 A kérdező kommentje:
Akkor,amikor végeztem a középsulival,megp,ròbáltam,csak nem sikerült,utána jártam egy évet nemzetközi gazdálkodásra,azt ott hagytam egy év után,és idén gondoltam,hogy megpròbálom Grazban .A párom remélem nem lesz örökké beteg,már a második műtéten van túl,óriássejtes csonttumor miatt,ha nem ùjul megint ki,jövőre rendben lesz.Magánórákat tartok nyelvből,ezt össze tudom egyeztetni a suliban.Valóban nem lenne könnyű,főleg anyagilag-még az 50ezret is nehéz lenne összeszednem az érettségire,ezért is gondolkoztam,azon,hogy mást kéne tanulnom.
2015. aug. 12. 16:50
 14/43 anonim ***** válasza:
Szerintem is mást kellene - szerintem akkor is a nyelvek az irány, ha most csak hobbinak érzed. Azzal sokfelé helyezkedhetsz később.
2015. aug. 12. 17:24
 15/43 anonim ***** válasza:

Hát ha ez a helyzet, szerintem se orvosi. Az elsős tankönyveim, eszközeim 70 ezerbe kerültek, úgy, hogy semmit nem vettem ingyen! És számtalan kiadás lesz még, fonendoszkóp 15-30 ezerért, stb stb...

Bár persze, ha ez az álmod, akkor nem akarlak eltántorítani. De a nyelvek felé menni tényleg könnyebb lenne. Tolmács esetleg?

2015. aug. 12. 17:32
 16/43 anonim ***** válasza:
Mármint nem ingyen, hanem újonnan, bocsánat. :D Szóval használtan másoktól vettem a könyveimet, nem boltból.
2015. aug. 12. 17:32
 17/43 anonim ***** válasza:
46%

oké, ha ennyire jó tanuló voltál, akkor nyilván nem az érettségid duplázod pontszámításnál. Legyen mondjuk 90 pontod, meg 90 az érettségi átlagod, csodagyerek. Ez 180. Két emelt az 100, tehát eddig 280. Csodagyerekként a 420 ponthoz 70%-os kémiát és bioszt kellett volna összehoznod.

Hát, ha ez nem jött össze, nem vagy te csoda...

2015. aug. 12. 17:43
 18/43 anonim ***** válasza:
52%
17-es és társai menjetek már a vasporosba. Kit érdekel, hogy fölényesen kiosztotok egy kérdezőt? Szánalmasak vagytok,és embertelenek.
2015. aug. 12. 17:45
 19/43 anonim ***** válasza:
29%

És az mennyire szánalmas, hogy előadja, hogy ő mekkora koponya, majd kiderül, hogy a fenéket? Szerinted ki hiszi el, hogy mindenből osztályozóvizsgát tett, majd előrehozott érettségit, miközben képtelen összeszedni 400 pontot úgy, hogy kapásból van 100 plusz pontja?

Szerinted ki hiszi el, hogy Grazba is elmenne orvosira, miközben itt a munkája meg a beteg párja??? HAsználjátok már az eszeteket...

24 éves, egy évet tanult felsőoktatásban, a maradékban meg nem bír felkészülni két emelt érettségire, miközben büszke arra, mennyire zseni?

2015. aug. 12. 18:13
 20/43 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rá büszke,mire is lennék,nem mondtam,hogy zseni,csak azt,hogy csodabogár.Szerintem aki 15 évesen megcsinàl egy felsőfokú nyelvvizsgát az nem hülye.Okosnak tartom magam,igen.És?Szerintem az is vagyok.Attól függetlenül a szàmolás nem megy.És?Akkor ezek szerint aki irodalmi Nobel-díjat kap az is hülye,ha nem vágja a játékot?Az orvosra brutális felvételi van.És igen elmentem volna,leírtam ,hogy jövőre remèlhetőleg rendben lesz a párom,együtt mentünk volna.És igen félreikszektem,és igen jò lett a többi,a kinti felvételen nincs számolási feladat.Szòval esetleg értelmes ötlet,hogy mit tanulják?Pszichològia esetleg?
2015. aug. 12. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!