Kollégiumi pályázattal kapcsolatos problémák?
A suli a lakóhelyemtől kb 190 km-re lesz. Suli mellett dolgozok is, amúgy levelezőn tanulnék. Én még otthon lakok anyukámmal.
Na már most egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy eltartott vagyok vagy önfenntartó. Közüzemi számla nem nagyon van a nevemen csak a telefonom és az internet. Ezen kívül adok pénzt anyának rezsibe, vagy ő ad számlát, hogy fizessem be(vagy odaadja a pénzt is, de ez már részlet kérdés).
A másik, hogy van olyan kérdés, hogy egyik szülője elhunyt. Én apámat több mint 10 éve azt se tudom, hogy él-e vagy sem. Valószínűleg valahol hajléktalanként tengődik. Ha nincs halotti anyakönyvi kivonat akkor még élőnek kell tekinteni szerintetek? Mert nem jött a rendőrség, hogy azonosítsuk a holttestét.
A harmadik gondom, pedig a mellékleteknél van. Kell lakcímet igazolni, hogy hányan vagyunk oda bejelentve. Arra elég ha lefényképezem az én és anyukám lakcímkártyáját?
Meg kell csatolni orvosi igazolást is, ha valamilyen októl kezelés alatt állok, de nekem ilyen sincs. Akkor kérjek háziorvostól egy olyan igazolást, hogy semmilyen gyógykezelés alatt nem állok vagy hagyhatom figyelmen kívül ezt a részt?
Azt írták, hogy akit felvettek oda legyen nappalis vagy levelezős jogosult a kollégiumi elhelyezésre. Ez alapján legalábbis én azt gondolom:
„Érvényes pályázatot nyújthat be, aki az Egyetemre felvételt nyert, illetve az Egyetemmel hallgatói jogviszonyban áll (továbbiakban: hallgató), függetlenül attól, hogy milyen képzési szakra, milyen tanulmányi rend szerint nyújtotta be felvételi kérelmét vagy létesített az Egyetemmel hallgatói jogviszonyt.”
Én is legelőször arra gondoltam, hogy keresek először egy olcsóbb panziót, ahol a konz. hét alatt tudok lakni, később ha már megismertem a csoporttáraimat és valaki lakik majd a városban albérletben akkor betársulnék hozzá, ha az úgy olcsóbb lesz(kb 30 ezer forint lesz az a hét lakhatással és utazással együtt). Aztán tanácsolták, hogy próbáljam meg a kollégiumot.
De ezek szerint teljesen felesleges beadni a pályázatot.
szerintem semmi nem fölösleges, beadod, meglátod, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni
nálunk se kolisok a levelezősök, de ha nálatok ez engedélyezve van akkor biztos nem poénból írták be a feltételek közé
mindenképp megpróbálnám
a többi kérdésedre kapott válasszal pedig egyetértek, így van ahogy a hosszú választ író mondja
Végül kaptam lakcímigazolást, mert nem én vagyok a tulajdonos...
Úgyhogy lehet hanyagolni fogom ezt a kollégiumot.
ez baromság, én is mindig megkaptam, ha csak anyunak adták volna oda elég baj lett volna
mármint nem feléd irányul ez, hanem csesszék meg ilyen nincs hogy nem adják ki ha ott laksz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!