Mit gondoltok az ELTE anglisztika szakáról? Érdemes jelentkezni? Nehéz a felvételi?
én csak azt tudom hogy egyik volt osztálytársam oda ment de nem igazán azt kapta amit várt
"elte mint legjobb egyetem" szerintem közel sem igaz, de ízlések és pofonok
Először is: nincs felvételi, hanem az érettségi és a középiskolai tanulmányi eredményed alapján van pontszámítás. Ha erre gondoltál, akkor elnézést.
Másodszor: nem olyan nehéz bejutni, nem vészesen magasak a ponthatárok, szóval ha jól tanulsz, jól sikerül az érettségid, akkor simán bejuthatsz.
Szerintem a tolmács jó lehetőség, de én úgy gondolom, hogy érdemesebb egy ritkább nyelv szakra menni, az anglisztika amúgy tömve van, de be lehet vele futni, ha nagyon jól csinálod.
Az, hogy az ELTE a legjobb egyetem, elég preferencia kérdése. Ismerősöm például a Pázmányra esküszik.
Szóval összegezve, nem "butaság" amit kitaláltál, de én a helyedben nem mennék anglisztikára. Viszont ha így döntesz, sok sikert!
Azt, hogy "legjobb", statisztikailag értem.
Második válaszoló, néhány hónapja olvastam, hogy az anglisztika szakra felvételi elbeszélgetés szükséges, ahol az angol irodalomban, kultúrában való jártasságot nézik. Ezek szerint nem így van?
Nem csak az angol érdekel, nagyon szeretek nyelveket tanulni, (öt másikkal is foglalkozom, szóval lenne miből válogatni :) ) gondolkodtam a szlavisztikán, illetve alkalmazott nyelvészet szakon is, de ez megy a legjobban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!