BME GPK vagy ME GÉIK gépészmérnök?
Műszaki szakközepes vagyok,kitünő tanuló és jővőre végzek.Nyelvvizsgám,meg egy 98%-os kzp infó érettségim van egyenlőre.Melyiket intézményt válasszam?
Távolság szempontjából szinte mindegy,mert Békés megyei vagyok.BME-ről sok jót hallottam,de rengeteg rémsztorit is.Miskolci Egyetemrőm nem hallottam szinte semmit,csak az egyik mérnöktanárom ott tanult,és az egekig magasztalta,de elvileg a Miskolci gépész a második legjobb az országban.Szóval ha járna erre egy olyan aki épp most jár az ME-Géik gépészmérnöki szakra,és tudna mesélni,ne kíméljen.
Ha lenne pár percetek,és mesélnétek az egyetemről,a képzésről és ezekről a sulis dolgokról megköszönném !
"A Miskolciban jobb a képzés olyannyira, hogy a HR-es ismerősöm mesélte, hogy a Miskolcon végzetteket előnyben részesítik. A BME-ről sok rosszat hallottam sajnos, két volt általános osztálytársamtól."
Az "ismerősöm mesélte" mondatoknak semmi értelme. Miért nem úgy adsz tanácsot, hogy te magad voltál interjún és az alapján mondasz saját tapasztalatokat? A másik meg az, hogy amiatt biztos, hogy senki nem kerülne hátrányba, mert a BME-n tanult, ezzel ne is röhögtessük egymást. Mindkét helyen színvonalas képzés folyik és akinek egy nagy pici rálátása van már a dologra, az nagyon jól tudja, hogy nem az számít majd, hogy melyik egyetemen végzett az ember, hanem hogy hogyan adja el magát az állásinterjún. Sok helyen meg sem kérdezik, hogy melyik egyetemen tanultál, rákérdeznek néhány szakmai dologra és vagy tudod vagy nem, mindenki lesz*arja, hogy melyik egyetemen nem tanultad meg a szükséges alapismereteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!