Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyenek a nyíregyházi gimnázi...

Milyenek a nyíregyházi gimnáziumok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Jövőre kell felvételiznem középiskolába, most leszek nyolcadikos. Azt már végleg eldöntöttem, hogy gimnáziumba szeretnék menni. Tudnátok nekem pár mondatot írni a nyíregyházi/környékbeli gimnáziumokról? (Arany, Kossuth, Vasvári, Kölcsey, Krúdy, Korányi, Szent István, Zay, Szent Imre, Zrínyi, Waldorf, Eötvös)

A másik kérdésem, hogy melyiket ajánlanátok? Érdekel olyan emberek véleménye is, akik tisztábban látják a helyzetemet. Visszahúzódó vagyok, nem szeretem ha figyelnek rám, nagyon kevés emberrel jövök ki, és azt hiszem egy picit elvont is vagyok... Az átlagom 4,5 körül van, de ez még mellékes, még javíthatok, és fogok is. Érdekel a földrajz, a fizika, a média, szeretek nyelveket tanulni, más sajnos egyáltalán nem érdekel. A színvonal nem a legfontosabb, mert szerintem jó tanulónak bárhol lehet lenni.

Hozzáteszem, hogy még csak érdeklődöm, nem szeretnék azonnal dönteni, van még egy kis időm, csupán érdekelnek a vélemények.

Köszönöm a válaszokat előre is. :)

2015. aug. 7. 19:53
1 2
 11/13 anonim válasza:

Kedves hetes válaszoló.

Te komolyan gondoltad, hogy fizetni kell a Kölcseybe? Meg szépnek lenni?

Nem tévesztetted össze véletlenül a Zrínyivel? o.O

2015. szept. 21. 15:33
 12/13 anonim válasza:
Angéla szerintem de nagyon is összetévesztette
2015. szept. 21. 17:53
 13/13 GombY válasza:

Habár tudom, hogy ez egy nagyon elévült társalgás, de ha vannak embereket, akik itt keresnek tanácsot, annak talán hasznos lehet amit írni fogok.

16 éves vagyok, 10. évfolyamos a Kölcseyben. Amit a hetes válaszoló írt, nem igaz, a Kölcsey egy elit iskola ez tény, de egyáltalán nem kell fizetni, nem csak gazdag gyerekek járnak oda, nem fog téged senki megvetni azért, ha nem vagyonos családból származol, saját tapasztalatom által igazolom.

Maga az iskola humán beállítottságú, és abban az ország egyik legjobbja. A megyek egyetlen emelt Történelem-Magyar nyelv tagozata itt van, én is ezen tanulok, nagyon tudom ajánlani ha érdekel a töri, vagy az irodalom. Az iskolában nagyon jó nyelvoktatás van, az iskola honlapján láthatod, hogy több kezdő nyelvi tagozat is van, ami -szerintem- tökéletes választás, ha még nem döntötted el mit szeretnél tovább tanulni, hiszen egy ilyen erős gimnázium nagyon jól felkészít az érettségire, és egy nyelvi tagozaton garantáltan megszerzed legalább a középfokú nyelvvizsgához szükséges tudást. Ha pedig inkább reál beállítottságú vagy, még mindig van egy informatika tagozatunk, ahol komolyabban veszik a matekot is, emellett nyilván a programozást is.

Amit viszont nagyon fontosnak tartok kiemelni, hogy varázslatos módon, de a Kölcseyben minden osztályközösség fenomenális, kivétel nélkül mindenki be tud illeszkedni. Mondom ezt úgy, hogy mikor odamentem egy elággá anti-szociális ember voltam, és mégis 2-3 hónap alatt mindenkit sikerült beszerveznünk az osztályközösségi életbe.

Röviden ennyit a Kölcseyről, nagyon ajánlom, ha egy erősebb gimnáziumot keresel, és inkább humános vagy. Ha reálos téren tervezel tovább tanulni, akkor viszont más iskolát javasolnék. A tanárok kivétel nélkül nagyon kedvesek, viszont nem lesz gond a fegyelmezéssel sem, ha az osztály átesik a ló túloldalára :D.

2022. okt. 19. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!