Mondanátok erősebb pesti gimnáziumokat?
4-5-ös jegyeim vannak, bár mostanában rontottam és van egy pár hármasom is. Tudnátok ajánlani jobb gimnáziumokat? Főleg olyanoktól kérdezem, akinek van tapasztalata ilyen téren és tudja, hogy 1-1 iskolának milyen híre van. Az internetről meg nem tudom meg, milyen, mert az iskolák honlapján még a legnagyobb gyűjtőről is nyilván azt írják, hogy jó iskola...
Sajnos a barátaimtól sem tudom megkérdezni, mert ugyanebben a cipőben járnak.
13-ból eddig 0 válasz. :D
Itt keresgélhetsz, nyilván lehet jobb fajta középiskola az is, ami nincs top 50-ben, de a legtöbb benne van.
Nem gondolnám, hogy "vitáról" lett volna szó, hiszen tulajdonképpen valamilyen szinten mindenki egyetértésben volt.
Viszont az egyik válaszoló linkjén olvasottak közül felhívnám a figyelmet egy részletre:
"valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma alapján készített - részrangsor felhasználásával állították össze." - nos kérem, ez mit is bizonyít?
Megtanították a kedves diákokat a sznobságra, aktuális divatszakok választására, amelyekre esetenként oly nagy szükség van, főleg többezredikként jelentkezve?(amelyekre már sok-sok éve akár túljelentkezés és túlképzés van?)
Elgondolkodtató dolgok ezek...és főleg azért, mert amelyik diák nem aktuálisan felkapott szakra adja be jelentkezését, az kapja a "pofavágást" és beszólást (szintén személyes példám ez, amit a tanártól megkaptam a pedagógus pályára lépésem ötletekor és mástól is hallottam sajnos ilyen visszacsatolást kedves tanáraitól, szimplán mert nem aktuális divatszakra jelentkezett.).
Egy hozzászólásom lenne még: érdemes lenne olyan válaszokat adni, amelyek segítik is a kérdezőt. Szerintem az nem segíti, hogy 10-féleképpen mindenki leírja, hogy miért nem érdemes elitiskolába menni (főleg, hogy "jobb gimnáziumokról" volt szó, csak a válaszolók említettek elitet).
Itt megnézheted az érettségi eredmény szerinti sorrendet. Nem néztem végig, de szerintem nincs jelentős különbség.
Nem akarok bunkó lenni, de kb 1-2 ember adott használható választ. Nem azért írtam ki a kérdést, hogy azt taglaljuk, miért jó, vagy miért rossz az "elit" iskola. Csak tanácsokat szerettem volna kérni, hogy hova menjek, de úgy látom, teljesen másba fordult át...
Végig se olvastam mind a 20 kommentet, mert a válaszolók nem segítséget adtak, csak olvasnivalót, amin elgondolkodhatok, de sokat nem fog változtatni a döntésemen. Erős iskola alatt pedig azt értem, a legkevésbé rasszista és fajgyűlölő módon, hogy nincsenek romák. Még mielőtt valaki ezt feltételezné rólam. Nem pontozok le senkit, de jobban örülnék annak, aki mondana pár jó iskolát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!