Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért ilyen rossz az oktatás?

Miért ilyen rossz az oktatás?

Figyelt kérdés
Üdv! Most, hogy közeledek a középiskolai tanulmányaim végéhez, azt látom, hogy hasznos dolgokból keveset tanítanak kevésbé hasznosból pedig sokat. Nyilván a véleményem szubjektív, de például a heti két "rajz -és művészettörténet" órának nem sok hasznát látom, míg heti 4 angolórával nem tanítanak gyakorlatilag semmit. Az osztály nagy része nem tud angolul megszólalni, lassan pedig érettségi. Vagy az informatika, talán nem kell magyarázni, hogy a mai világba miért fontos ennek az ismerete ehhez képest van heti 1 óránk amin a powerpoint-excel-word hármasát tanuljuk évek óta. Ilyenek mint pl a programozás legalább alap szinten az ismeretlen fogalomnak számít rengeteg iskolában. Vagy a heti 3-4-5 tesióra, amin idióta teszteket csinálnak majd ha az megvan akkor adnak pár gyakorlatra jegyet aztán hónapokig focizzanak a diákok órán, ja, hogy emiatt sokszor 8 órája van a diáknak? az nem baj legyen inkább 9. A természettudományi tárgyakat (biosz, fizika, kémia) heti 1-2 órában oktatják pedig az lényegesen fontosabb (még annak is aki nem reál irányba akar továbbtanulni) mint az, hogy a romantika költészetét tudjam. Na el is érkeztünk az irodalomhoz, aminek nem az a célja, hogy a diák szeressen olvasni, és ezáltal művelődjön, hanem ráerőltetnek olyan olvasmányokat amit soha nem olvasna el, majd ha ezt nem tudja akkor egyest kap. Nálunk megtörtént, hogy az osztálytársam irodalom órán olvasott egy regényt (nem tudom a címét de nem egy mai felkapott tini hü.yeség) majd mikor a tanár meglátta elvette tőle mondván óra van, nemhogy örülne neki, hogy a huszonvalahány diákból van egy aki önszántából olvas. Ezzel szemben a nyelvtant nem oktatják ilyen intenzitással, ami meg is látszik ha csak azt nézzük, hogy sokan egy mondatot nem tudnak helyesen leírni. Szóval szerintem indokolatlanul sok tölteléktantárgy van, a humán tárgyakat sokkal intenzívebben oktatják mint a reál tárgyakat, a nyelvoktatás pedig 10-ből 9 helyen rossz. Miért van ez így?

2015. júl. 30. 00:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10#-es válaszoló! Ha az angolt könyvből meg lehet tanulni akkor 1. miért van angol óra? 2. ennek ellenére miért nem tud a diákok nagy része angolul, miközben más tárgyakból jól is tudnak teljesíteni?

Kikérem magamnak, hogy telefonoznék órán. Van aki telefonozik, de azt nem is érdekli az oktatás.

2015. júl. 30. 23:09
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
Egy vicc a magyar oktatás és nem a pénzre kell fogni..tanárok valóban alkalmatlanok a pályára és ez csak rosszabb lesz a jövőben lévén, hogy minimum ponttal be lehet kerülni minden tanári szakra es még csak fizetni sem kell érte. Én egy állítólagos elit gimnáziumba jártam német szakra és senkit nem tanítottak meg rendesen németül csak megutáltatták a nyelvet mindenkivel illetve angol órákon a tanítás látszatát sem adták meg úgy tanultam meg angolul h kulontanar meg ugye magamtol . És igen a tantárgyak nagy része felesleges és az, hogy az irodalom pl miert van ilyen magas óraszámban es miert kötelező erettsegi tantárgy nem jut el a tudatomig főleg h a nyelvtannal ugyanakkor meg semmit nem foglalkoznak kb pedig a társadalom 80% a nem tudja, hogy mikor kell -ba,-be és mikor -ban,ben . És az alapvetően fontos tárgyakat is borzasztóan oktatják és még tudnék irni reggelig elsősorban a rendszerrel van gond. Egyetemre mar külföldre jelentkeztem mert a magyar oktatásból egy életre elegem van.. Ez az önköltséges költségtérítéses dolog is felidegesit nem az a gond h fizetni kell hanem mi alapjan. Pl a közgazdászok jogászok fizessenek amik azert meg mindig a komolyabb szakok koze tartoznak de a mediaismeret tanarnak meg a társadalmi ismeretek meg szociológia szakokra jelentkezőknek ingyenes minimum ponttal holott hobbi szakok kb.. Na mindegy be is felyezem csak felmegy a vérnyomásom.
2015. aug. 2. 10:24
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

1) mert senki sem tanulná magától, "mert minek" alapon.

2) Jártam suliba (nahát!), és csak azok nem tudnak megnyekkenni angolul, akik csesztek figyelni. Olyan nagyon szar az oktatás, hogy két évvel előbb érettségiztem emelt fokon angolból, mint kellett volna. ;) (meg infóból is)

Amúgy azért kezd el azért sajnos rossz irányba változni az egész (lásd irodalom), mert a sok degenerált ránk akarja erőszakolni kaki "nyugati" rendszert... Nem véletlenül csorgott a magyar oktatási rendszer után a nyáluk az angoloknak (is).

2015. aug. 3. 07:11
 14/15 Tom Benko ***** válasza:
96%
@13: Hm. Pont a nyugati kaki rendszer a hatékony, a hagyományos, "poroszos" rendszernek befellegzett.
2015. aug. 3. 09:31
 15/15 anonim ***** válasza:
65%
A minimál ponthatár folyamatosan emelkedik, szóval egyre kevesebb ésbé vesznek fel olyat tanárnak, aki nem alkalmas. 😉
2017. júl. 6. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!