Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen a minor szakhoz...

Egyetemen a minor szakhoz kötődő Erasmusra is ki lehet menni?

Figyelt kérdés
Most szeptemberben kezdem az egyetemet olasz szakon, minornak pedig portugált szeretnék felvenni. Olaszból már van egy felsőfokú nyelvvizsgám, a valós tudásom se mondható rossznak, ezért inkább Portugáliába mennék majd Erasmus-ösztöndíjjal. Ez lehetséges úgy, hogy a portugál nekem csak minor szakom lesz? Egészen konkrétan az ELTE bölcsészkaráról van szó.
2015. júl. 28. 21:46
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az, hogy milyen szakra jársz, nem határozza meg, hogy milyen országba mehetsz Erasmusra. Portugáliába mehetsz olasz szakosként, portugál szakosként, matematikusként vagy gyógyszerészként is (amennyiben van valamelyik portugál egyetemmel együttműködési szerződése az adott szaknak). Szóval mehetsz pl. Protugáliába olasz szakra.

De egyébként ilyen esetben, ha jól tudom, a minoroddal is mehetsz Erasmusra (legalábbis én ismerek olyat, aki ezt csinálta). Aztán az is lehet, hogy ahova mész, nincs is külön olasz meg portugál szak, hanem mondjuk csak romanisztika (asszem az ELTÉ-n is csak szakirányok ezen belül az egyes nyelvek).

Szóval megoldható bármi szerintem :)

2015. júl. 29. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!