Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pécsi Tudományegyetem milyen?

Pécsi Tudományegyetem milyen?

Figyelt kérdés
Elsősorban pszichológia szak érdekelne, illetve,hogy milyen Pécsen élni, mennyiből jöttök ki egy hónapban?

2015. júl. 27. 19:08
 1/5 kecsege94 válasza:
Műszaki karra járok. A pécsi élet szórakozás szempontjából szerintem egész jó mondom ezt úgy, hogy rühellem a diszkókat. Szeretek ott élni már alig várom, hogy visszamenjek. A kollégium 18k az meg, hogy mennyit költesz rajtad múlik. Normál vidéki árak vannak.
2015. júl. 27. 21:59
 2/5 anonim ***** válasza:

A havi diákbérlet 3300, ha ez érdekes, bár gyalog sincs fél óránál messzebb a btk az árkádtól vagy a pályaudvartól.

A szakról mi érdekel?

2015. júl. 28. 15:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Igazabol akarmi. Szereted-e, mennyire nehez, mennyit tanulsz,mennyire szinvonalas meg gyakorlatias,mellette van-e ido dolgozni. Vannak-e programok.Budapestre keszultem de csak ide lett eleg a pontom, viszont a tavolsag es a penz miatt bizonytalankodom
2015. júl. 29. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Szeretem. Eleinte furcsa volt, meg nehéz, már a középiskolához képest, de van aki már tudja rögtön venni az akadályokat és lehet nagyon jó jegyeket szerezni, csak azért tanulni kell. A bioszos tárgyakat találják a legtöbben nehéznek, de teljesíthetőek ha az ember komolyan veszi és igyekszik a legjobbat kihozni magából. A többi tárgy többségében elméleti, kivéve a statisztika, ami a későbbi félévekben is simán teljesíthető, ha ott van az ember és kapizsgálja valamennyire hogy mit kell csinálni. Én azt mondom nyitottnak kell lenni mindenre, és hagyni hogy befolyásoljon amit hallasz, és hogy kialakuljon mi az ami neked tetszeni fog belőle, és el tudd dönteni a 3. év végén milyen irányba tervezd a továbbtanulást, ami igencsak javasolt, mert a 3 év önmagában még elég kevés lehetőséget nyújt. 5 műhelymunkát kell csinálni, ezeket önálló kutatásoknak lehet nevezni, ebből áll össze majd a szakdolgozat, aztán irány a mester. A honlapon fent van sok infó hogy merre lehet tovább, de gondolom egyelőre elég csak a 3 évre figyelni, nekem is teljesen megváltozott az érdeklődésem, már nem az tetszik mint akkor amikor még nem kezdtem el. Szerintem színvonalas, a PTE azért szerencsére elég elismert egyetem, a tanárok is kedvesek, szinte mindenkit lehet valamiért kedvelni, segítőkészek többségében. Nagyjából hétfőtől csütörtökig vannak az órák, van hogy valami változik, de így szokott kinézni, úgyhogy simán haza lehet járni, aki akar meg dolgozni is tud mellette pár órában, de eleinte úgyis neked kell látnod és eldöntened, hogy tudod-e vállalni, amúgy figyelni kell, néha az egyetem is ajánl munkákat. Estig azért nem igen van óra, meg nem is olyan hogy minden nap tanulni kéne, de azért akad pár zh év közben is, amiket nem árt komolyan venni, főleg az elején. Programokat mindig lehet találni, a belváros eléggé nyüzsög, de az egyetem is kínál lehetőségeket, kari rendezvényeket, valamint ott vannak a szakestek és a bulizni vágyóknak még egy klubhelyiség is van, ami minden hétfőn vár :) Én azt mondom megéri ide járni, az egyetem sok szeretettel vár :) A gólyatábort pedig ki ne hagyd! ;)
2015. júl. 29. 20:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Jaj nagyon kedves toled, hogy ilyen reszletesen leirtad, koszonom! :)
2015. júl. 29. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!