Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintettek másfél óra oda...

Szerintettek másfél óra oda és másfél vissza túl sok lenne ingázásnak az egyetemre? (KRE-BTK-Japán)

Figyelt kérdés
Nagyon úgy néz ki hogy szeptembertől a károli japán szakára fogok járni, ha reggel 6 kor elindulok 7:30-7:45 re érnék a btk épülethez. Útvonal: Tabajd->Bicske(busz)->Kelenföld(Vonat)->Kálvin tér.(m4) Kinek mi a véleménye

2015. júl. 25. 16:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%

Nem kell még egy weaboo oda.

De sokan járnak iskolába úgy, hogy oda is meg vissza is másfél óra kb az út.

2015. júl. 27. 20:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Valószinlüg kolis leszek :S Bár gondolkodom rajta, hogy más japánosokkal kibérelünk egy albit.
2015. júl. 28. 06:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyan veszed a tanulást, érdemesebb összeállni pár csoporttárssal - akiken mondjuk látod, hogy nem az éjjel-nappal bulizós típusok -, és albiba menni. A koliban - a vizsgaidőszak kivételével - lehetetlen tanulni; egyetemet pedig nem lehet úgy végigcsinálni, hogy csak egy hónapot szánsz a tanulásra szemeszterenként.
2015. júl. 28. 12:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én szintén ide és erre szakra járok, csak éppen egy másik településről. Nálam úgy nézett ki a dolog, hogy első félévben napi szinten ingáztam, második-negyedikben kolis voltam, most pedig ismét ingázó leszek, saját megfontolásból. Én speciel nem szerettem a kolit, albérletre meg nem futja, ezért döntöttem így. Számomra többet ér az otthoni komfort és a magánszféra, mint az az 1-2 óra, amennyivel tovább tudnék aludni, ha kollégista lennék. De nem vagyunk egyformák, magadnak kell kitapasztalnod, hogy neked mi válik be.

Én a Bethlen koliban laktam és nem voltam tőle elragadtatva. Nem azt mondom, hogy rossz, de nem az én "stílusom" negyedmagammal osztozni egy szobán, legalábbis hosszú távon semmiképp sem. Mert azt azért nem árt számításba venni, hogy nem egy pár napos-hetes együttalvásról van szó, hanem minimum fél évről (ennyi időre szól a szerződés alapjáraton). Mondjuk azt nem árt hozzátenni, hogy én speciel nem vagyok egy társasági ember, a családomon kívül egy kezemen meg tudom számolni, hogy a magam részéről hány emberrel lennék képes hosszú távon együtt élni, a többi embert max. elviselem. Meg aztán ott a takarítás is, amit jobb helyeken megcsinálnak, de nincs mindenkinek ínyére a takarítás, legalábbis ki lehet fogni olyan szobatársakat is (nemtől függetlenül), akik vígan elvannak a legnagyobb mocsokban is. Egyébiránt a Bethlenben szintenként van WC és fürdőszoba, nem szobánként (jó is lenne) és hát... annak az állapota is hagy maga után némi kívánnivalót. A legtöbb szobával ellentétben ezek a közös használatú helyiségek rendszeresen takarítva vannak, ám itt megint csak azt tudnám mondani, hogy egyesek igényszintjének hála, a nap végére már hagy némi kívánnivalót maga után ezen helyiségek állapota. Lehet, hogy én vagyok kényes, de a hajszálas mosogató, az ezzel-azzal összekent csempe számomra nem valami hívogató és ezek sajnos napi szinten előforduló dolgok. Erről persze a vezetőség nem tehet, az ott lakók annál inkább. A Flandriában nem tudom, hogy milyen állapotok uralkodnak, de az számomra valamiért szimpatikusabb, legalábbis képek alapján, csak ne lenne ilyen messze a BTK épületétől... Illetve nem is feltétlenül a távolság a gond, hanem, hogy csak átszállással megközelíthető az egyetem, míg a Bethlentől ugyebár szépen elvisz a 47-es a Kálvinra.

Lényeg, ami lényeg, nekem nem jött be a Bethlen koli, de ez csak az én véleményem és tapasztalatom, szóval magadra nézve nem feltétlenül kell készpénznek venni. Mindenesetre én nem javaslom a(zt a) kollégiumot. Amennyiben hozzám hasonlóan viszonyulsz a tisztaság, illetve a komfort kérdéséhez és megteheted, szerintem inkább menj albérletbe, de ott sem árt körültekintően megválasztani a lakótársakat (nem árt, ha azonos a bioritmusotok, tanulási, bulizási, illetve takarítási szokásotok, stb.) az esetleges későbbi nézeteltérések végett.

U.i.: Ha ez számít valamit, reggel 8-tól hál' istennek nem túl sűrűn van óra (akadni akad, de tényleg nem sok), nagy átlagban inkább 10-től, illetve délután tartják az órákat. Továbbá, ha további kérdésed van a Bethlen kolival vagy a szakkal kapcsolatban, írj bátran s tapasztalataimhoz mérten megpróbálok válaszolni. :)

2015. júl. 28. 23:04
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Az kimaradt, hogy nekem várakozással, csatlakozásokkal együtt, kb. 2 óra az út a vidéki lakóhelyemtől az egyetemig.
2015. júl. 28. 23:13
 16/18 A kérdező kommentje:
Nagyon kösszi a választ! Rengeteget segített. Azt hittem, hogy zuhanyzó/fürdőszóba szobánként van mert a btk oldalán azt írta, hogy összkomfortos... Ami a tisztaságot illeti: én egy kicsit tisztaság mániás vagyok, nem igazán szeretek még wc-re se elmeni idegen helyeken. Azok után amiket meg leírtál pláne nem. A fürdöszóbárol meg nem is beszélve. Egy szó mint száz: Azok után amiket leírtál nem kell koli >.> Marad az ingázás, max ha nem bírnám akkor valakivel öszeköltözök. Még egyszer köszi a sok hasznos infot!!!
2015. júl. 30. 13:01
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mit. :)

Igazából az lenne a legcélszerűbb, ha körül lehetne nézni beköltözés előtt, de erre max. úgy van lehetőség, ha van ismerősöd ott bent és közös megbeszélés után vendégként behív a portán. Persze ennek is leginkább évközben van értelme, mert ilyenkor nyáron ugyebár nincs rendes kihasználtság, ergo feltehetőleg tisztább minden és így nemigen kapnál reális képet a helyről.

A higiéniát leszámítva annyira azért nem rossz, felújítások, fejlesztések szoktak lenni, bár sajnos sok esetben ideig-óráig tart csak a hatásuk. Példának okáért tavaly nyáron felújították a vizesblokkot, szépen újra lett csempézve, meszelve, minden tusolókabin előtt külön függöny (korábban sehol sem volt), úgyhogy örültem is, lévén, immár egészen komfortosan nézett ki, de pár hónapra rá ellepte a falakat a penész, ami igencsak odatett az összhangnak, hogy finoman fogalmazzak.

Tehát így első körben én azt javasolnám, hogy először próbáld ki az ingázást, aztán az ősz folyamán valamikor menj be a koliba szétnézni vendégként valamelyik ott lakó barátoddal, ismerősöddel, aztán ha mégsem válna be az ingázás, ugyanakkor a koli, vagy a kolis élet megtetszene, akkor asszem leghamarabb november-december környékétől lehet leadni a jelentkezési lapot, merthogy tudtommal második félévtől kezdődően is be lehet iratkozni a koliba (legalábbis két évvel ez előtt még be lehetett, én is így kerültem anno be, azóta tudtommal nem változtattak).

2015. júl. 30. 14:07
 18/18 A kérdező kommentje:
Értem. Néztem még egyszemélyes albérleteket, magán kollégiumokat de az árak csillagászatiak X^X Ahogy javasoltad, majd megnézem milyen a kollégium év közben azt majd kiderűl. Még egyszer köszi a sok hasznos belső infóért xd
2015. júl. 30. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!