Szerintettek másfél óra oda és másfél vissza túl sok lenne ingázásnak az egyetemre? (KRE-BTK-Japán)
Nem sok, de nyilván megkel tanulnod kihasználni az utazási időt.
Nekem ilyen volt:
10 perc bicaj a buszmegállóhoz a lakóhelyemen
35 perc buszozás egy nagyvárosba a vonatállomáshoz
5 perc gyaloglás a vasútállomásra
50 perc vonatozás az egyetemi városig
35 perc gyaloglás az egyetemhez a vasútállomásról
(20-80 perc vonatra- buszra várás)
Ez ment 6 éven keresztül. (:
Ha megtanulod becsülni az időt, akkor nem lesz gond.
Albérlet vagy kollégium + élelem+ egyéb kiadások az rengeteg lett volna, így nem is lehetett volna meg soha sem lehetőségem az iskolára.
Gondolkodtam kollégiumon: A károlin kettő van:a Bethlen Gábor és a Hotel Flandria. Úgy ahogy utánanéztem:
A Hotel Flandriában 3 ágyas szóbák vannakbeépített szekrény, hűtőszekrény és hideg-meleg vizes mosdó. Szintenként közös konyha és vizesblokk(Zuhanyzó+wc) míg a Bethlen Gáborban Négyágyas szobák vannak amik összkomfortosak azzaz minden 4 ágyas szobának van zuhanyzója és wc-je is külön külön.
Az igazat megvalva a Bethlen gábor szimpatikusabb lenne még ha négyen is vagyunk 1 szobában... De még soha sem laktam kollégiumban. Amúgy a középiskolában is ugyan ennyit ingáztam 4 évig. De felteszem sokszor lesz olyan hogy mondjuk lesz este 9 mire hazaérnék. Ezért nem tudom mi tévő legyek.
Én is KRE BTK japánra megyek, és én is bejárós leszek, úgy, mint te, napi 2x1,5 óra busz+metró. Három idősebb testvérem van, ők BME-re jártak, csak úgy, mint én fogok, és mindegyik megcsinálta, szóval hülyeség az, hogy 9-ig órád lesz és éjjel kerülsz csak haza és nem fogsz tudni aludni. Biztos lesznek napok, amikor mondjuk késő délután, este tesz le a busz és még tanulnod kell és esetleg nem is fogsz aludni, de az élet nem fenékig tejfel, hozzászokunk majd.
Egyébként nekem kb 8 ezer lesz a bérlet egy hónapra, de nyertem ösztöndíjat ami havi 10k szóval abból tudom majd fedezni. Viszont ha nem lenne, akkor a nyári munkám fizetéséből és családi segítségből fizetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!