Művészeti egyetemre járok (MOME) de úgy érzem sokkal inkább egy piramisjáték ami kihasznál mint egy hely ahol magamba szívhatom a tudást. Jó ötlet ott hagyni inkább?
Először is a beiratkozásnál aláíratnak velünk egy szerződést miszerint az ott készült munkáink (elég hosszú és intenzív időszak) jogai az egyetemet illetik, értékesítés esetén csupán 30% a diáké, az egyetem szabadon módosíthatja, publikálhatja a munkát.
Ez még nem is lenne rossz, de már felveti a piramisjáték alapját, ahol az alárendelt hozzáad a piramis működéséhez, tehát az oda járó diákok gyakorlatilag a nagy MOME brandet működtetik.
Ehhez hozzájön a csillagászati mértékű lopás, és csalás, protekciós diákoknak bármit lehet, a szakokon pedig alig van felszerelés és gépek. A tanárok gyakran szemétkednek.
2 éve járok oda de úgy érzem nem akarom befejezni a BA-t sem, nincs értelme. Lélekvesztő. Függetlenül, saját energiámból (rengeteg energiát lefejt rólam ez az egyetem és nem engedte kibontakoztatni az egyéniségemet) saját energiából saját vállalkozást, saját művészeti arculatot indítok el, és ha mellette dolgozom, hozzáférhetek külsős műhelyek sokkal komolyabb felszereltségéhez is.
Hát, hogy ők bármilyen kérvényt leadnak el lesz fogadva.
Én is leadtam már sok kérvényt és a nagy részét rendre visszanyomták. Vannak olyan diákok, akik például külföldi út miatt nem látogatnak egy egész kurzust és mégsem buknak meg.
Más meg egy hiányzás miatt is.
Nagyon jó, hogy felszólaltál, mivel ez a művészeti egyetem, főiskola, tanfolyamok, stb-k világa elég zárt, viszont valami bűzlik körülöttűk - legalábbis nekem, amennyit tudok ez jön le.
A bejegyzésed utolsó bekezdése, működni fog, kitartás kérdése, jól átgontoltad a folytatást, úgyhogy hajrá!
És élő bizonyíték vagy arra, hogy nem csak hülyék járnak oda.
Köszi a bíztatást!
Régebben próbáltam az ebayt, lett is volna egy amerikai vevőm, de én nem tartottam elég tökéletesnek a terméket az eladáshoz. Még fejleszteni akartam. Most az a terv, hogy először is magamnak alkotok, és ha úgy érzem, hogy elég jó, akkor vagy saját üzletet nyitok, vagy befektető üzlettársat keresek. Mellette webshop, expok, és persze ott is meg fogok jelenni (mert azért sokat tanultam) ahol a művészeti egyetemek engedik megjelenni a protekciós kisdiákjaikat. Sorra pályázok majd mindenre.
Ugyanis ott ahol tanultam az volt a módi, hogy bizonyos szakok hallgatóit visszafogták, hogy a menő szakok hallgatói kapjanak reklámot. Bárhogy próbáltam nem tudtam "meghekkelni" a rendszert. Nem tudtam kibújni. Ezért most egyszerűen megkerülöm :)
Mindenesetre nem bíztatok senkit arra, hogy művészeti egyetemre menjen, mert nem rajtad, hanem az egyetem áll, hogy hagy-e diplomázni, mert ha oda felvesznek az azért egyértelmű, hogy egy kiemelkedő tehetség vagy. a következő lépcső amiről írtam, hogy ott bent az önjelölt urak eldöntik, hogy ki a még nagyobb kiemelkedő tehetség és őket engedik érvényesülni.
Szóval lehet felveszed az állami ösztöndíjat (mert már csak így mehetsz egyetemre) és vissza kell majd fizetned a képzés árát, mert nem hagynak lediplomázni.
Az tudod mennyi pénz?
A momén 1 félév 700 ezer, 6 félév csak a BA, ha a ba valamilyen okból mégsem sikerülne, 3,5 millió forintot fog rajtad követelni a NAV.
Abból a pénzből minden álmodat megvalósíthatnád. Szeélyesen mehetnél le egzotikus szigetekre inspirációt gyűjteni, személyesen látogathatnál meg külföldi galériákat üzletkötési céllal, hadd ne soroljam.
Szóval egy csapda, persze csak azoknak, akikkel nem .... tolnak ki.
Még egy pár gondolat eszembe jutott. Arról, hogy írod, hogy "nem tartottam elég tökéletesnek a terméket", az üzletben azt szokták mondani, hogy "az elégséges már elég", ami így furán hangozhat, de ha az iPhone 4 első verzióját nézzük, aminek ugye voltak gyerekbetegségei, mint például a rosszul elrendezett antenna, akkor azt lehet levonni, ha tetszik a vevőnek, és megveszi akkor jó a termék. A következő változatnál meg már nem voltak ilyen gondok.
A másik, hogy van egy Jimmy Diresta nevű fickó, valami new york-i asztalos/ezermester, valamelyik ottani művészeti főiskolát is elvégezte és amit ő csinál brand építésben, az szerintem érdekes, korszerű, akár követendő is lehet, ha gondolod keress rá a nevére a youtube-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!