Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van a tanároknak 3...

Schocko kérdése:

Miért van a tanároknak 3 hónap szabadságuk?

Figyelt kérdés
Őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, nyári szünet, s minden szombat-vasárnapjuk szabad, míg az egyszerű munkásnak csak 3 hét jár?

2015. júl. 22. 11:47
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt aki ennyire "tanárellenes", azt semmilyen észérv nem fogja véleményváltoztatásra bírni, úgyhogy elvégre is fölöslegesen próbálkoznak itt szerintem mindannyian sajnos. De azért én se bírom ki szó nélkül - még, ha felesleges is.

Kedves #16!

"Rendőr, mentős, tűzoltó is hivatás mégse kapnak nyári szünetet.

Azt meg nem tudom mire fel írtad, hogy hazaviszi a munkát.

Ezért nem reagáltam rá." ----> Mire fel lehet azt írni, hogy a tanár hazaviszi a munkáját?! Nemcsak abban merül ez ki, amit egy előttem szóló írt ( a mentős ), hogy úgy is kell viselkednie, mint egy példamutató személy, hanem abban is, hogy minden tanáróra fel kell készülniük, minél érdekesebb anyagokat gyűjteni/minél jobb és újabb ötleteket gyűjteni és megvalósítani a motiváció és egyben értékes oktatás céljából, ez pedig nem egy-két perces feladat. Plusz, dolgozatokat összeállítani, ami szintén nem néhány percet foglal magába. És még mindig nincs vége, mert a már megíratott dolgozatokat képzeld el, hogy még ki is kell javítani, mert azt nem holmi gép csinálja, hanem szintén a tanárember. És természetesen mindezt nem is egy-két osztályban, hanem sokkalta többen! Egy osztályfőnökről meg aztán ne is beszéljünk, hogy neki mennyi egyéb tennivalója is van...!

2015. júl. 24. 19:01
 32/33 anonim ***** válasza:

* tanÓRÁRA (elnézést, elírtam)

#31 vagyok

2015. júl. 24. 19:03
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

A pedagógusok az általános- és középiskolában, valamint az alapfokú művészeti iskolákban július 6-tól mehetnek nyári szabadságra, és augusztus 17-től újra munkába kell állniuk. Tehát nem az évzárón, a bizonyítványosztás után állnak neki jól megérdemelt pihenésüknek, és nem az évnyitón találkoznak újra a kollégáikkal. Mivel nehéz elképzelni, mi mindennel foglalkozhatnak még tanítás helyett, érdemes vetni egy pillantást az alábbi listára (természetesen a teljesség minden igénye nélkül):

- tanévzáró és tanévnyitó értekezletek

- szertárrendezés, leltározás, oktatási segédanyagok készítése, javítása

- felügyelet nyári napköziben

- felügyelet táborokban

- vég nélküli adminisztráció: bizonyítványok, törzslapok kitöltése, lezárása, haladási naplók lezárása, statisztikák készítése stb.

- továbbképzések, tanfolyamok, kurzusok

- iskolai dokumentáció új, kiegészítésre vagy átdolgozásra szoruló darabján munkálkodás (pedagógiai

program, működési szabályzat, házirend, önértékelés, éves munkaterv, hogy csak a fontosabbakat említsük)

- értekezletek minden mennyiségben

- projektek előkészítése, tervezése

- korrepetálás, felkészítés pótvizsgára

- pótvizsgák lebonyolítása

- a közelgő minősítés miatt munkálkodás a saját portfólió anyagán

- tanmenetek, óratervek készítése

Majd’ elfelejtettem: a fennmaradó színtiszta 30 munkanap alatt (július-augusztus), valamint az őszi-téli-tavaszi szünet időszakában az igazgató további munkavégzésre rendelheti a pedagógust évente maximum 15 nap erejéig (ehhez nem szükséges a pedagógus beleegyezése). Utóbbi szünetek nem képezik a pedagógust megillető alapszabadságot, hanem tanítás nélküli munkanapok. Azaz nem biztos, hogy amikor mi azt gondoljuk, hogy a tanár otthon ül, mert nincs tanítás, akkor nem a fenti lista valamelyik tételével tölti az idejét.

A tanároknak a nyári szünet alatt jobb esetben alapfizetés jár. Akiknek a szerződése szeptembertől júliusig tart, azok nem kapnak fizetést. A tanároknak NINCS TÖBB SZABADNAPJUK, mint másnak. A nyáron egyszerre KELL kivenni, így évközben nincs szabi.

2015. júl. 27. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!