Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van a tanároknak 3...

Schocko kérdése:

Miért van a tanároknak 3 hónap szabadságuk?

Figyelt kérdés
Őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, nyári szünet, s minden szombat-vasárnapjuk szabad, míg az egyszerű munkásnak csak 3 hét jár?

2015. júl. 22. 11:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
53%-os, őszintén, szerinted mit kéne csinálniuk a tanároknak amikor nincsenek diákok?
2015. júl. 22. 17:41
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
szóval szerintem nem azért jár nekik ennyi szabadság, mert megtehetik ők dolgoznak a legszorgalmasabban egész évben. hanem mert a munkájuk a gyerekekre van alapozva, ezért értelemszerűen nyáron a szüindő alatt nem sok dolgouk van.
2015. júl. 22. 17:45
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

1.Olvassátok el az első kommentet.

Ilyenkor jön az, hogy kiderül, hogy aki mártírkodik nem is tanár.

2.Nem tudom.

Én csak kijavítom, amit itt összemártírkodnak.

2015. júl. 22. 18:03
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

"Áruld el, hány olyan szakma van, ahol bizony a munkaidő után viheted haza a munkát magaddal. Nem sok."

Érdekes módon erre az egy kérdésre meg se próbáltál válaszolni :)

Mint már mondtam,a tanári lét nem abban merül ki, amit a gyerekekkel az iskolában töltenek. Ők is visznek haza házi feladatot, hogy úgy mondjam. Ezt is számításba veszed, mikor arról panaszkodsz, hogy nyári szünetben hosszabb a szabijuk?

Egy átlagos munkásnak abból áll a munkája, hogy napi 8 órában teszi a dolgát, a maradék 16-ban pedig nem kell vele foglalkoznia. Ez a munka. A tanároknak az iskolán túli bokros teendőik mellett egy pillanatra se feledkezhetnek meg arról, hogy ők tanárok, és egyfajta példát kell mutatnia a gyerekek számára, akiket oktat, ami gyakran azt jelenti, hogy a teljes életmódjukat meghatározza a tanárlét. Ezt nevezik hivatásnak.

De tudod mi a legjobb? Nincs is szükség ezekre az észérvekre, nem kell alátámasztanom azt, hogy a tanárok megérdemlik, hogy többet legyenek szabin. Egyszerűen nincsenek diákok nyáron -> nincs miért az iskolában ücsörögniük naphosszat. Megsúgom, nem csak a tanárok részesülnek efféle luxusban. Más iskolai dolgozók, pl a takarítók is hosszú szünetet tarthatnak nyáron, mert nincs senki az iskolában, így nem is kell azt napi szinten rendben tartani. Őket is ócsárold már akkor, hisz mire fel!

2015. júl. 22. 20:55
 15/33 A kérdező kommentje:
Sok olyan szakma van ami idényjellegű, s a szünetben nem jár érte pénz...az iskolai takarítóknak is jár a szünetben a fizetés?...vagy azok külsősök, s ilyenkor kénytelenek máshol dolgozni?...én mindenképpen szerveznék olyan, legalább egy hónapos továbbképzést, amin kötelező részt venni és ahol kiderülhetne az is, ki hogyan (mennyire jól) tanít...
2015. júl. 22. 21:46
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

Rendőr, mentős, tűzoltó is hivatás mégse kapnak nyári szünetet.

Azt meg nem tudom mire fel írtad, hogy hazaviszi a munkát.

Ezért nem reagáltam rá.

2015. júl. 23. 06:14
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

19-es komment: A takarítók nem idénymunkások, hanem normál állásban lévő alkalmazottak. Kapnak nyárra fizetést.

Továbbképzés: Szerinted a továbbképzés ingyen van (előadók,tananyagfejlesztés, akkreditáció, adminisztrációs költségek, nyomtatványok,helyszín árammal és eszközökkel, terem hűtése)? Az ország jelenlegi és mindenkori állapotában szerinted erre van pénz? Egyébként persze lehetne nyáron továbbképzést tartani, mint ahogy most is sokan teszik azt, ebben az esetben viszont év közben egyáltalán nem mennének, most tudiillik a munkaidő után, a teljes munka elvégzése mellett vesznek részt továbbképzéseken, igen gyakran saját pénzükön, ami nagyon nem jellemző a többi munkavállalóra. Az meg se fordul a fejedben, hogy regenerálódniuk kell az éves terhelés után? Te diákként mit szólnál, ha 3 hét lenne a nyári szüneted? Mélységesen fel lennél háborodva és nem is tudnál produktívan dolgozni, mert nem pihented ki magad, fáradtan mennél újra vissza az iskolapadba július 22-én, hogy utána a 3 napos október végi szünetig újra dolgozz. Hogy a többi dolgozónak mért nem adnak kicsivel több szabadságot, azt meg ne a tanárokon kérd számon. De megnyugtatlak: biztos, hogy a fizetésükből azt az egy hónapot eszámítják, úgy alakítják ki a fizetést. Mellesleg keveredésben vagy: a továbbképzés, mint a neve is mutatja, nem arról szól, hogy ott bármi is kiderüljön meg lelepleződjön, hanem hogy a tudásukat gyarapítsák.

Ha ilyen zsigeri gyűlölet van benned a tanáraid iránt, menj másik iskolába.

2015. júl. 23. 09:46
 18/33 A kérdező kommentje:

" A takarítók nem idénymunkások, hanem normál állásban lévő alkalmazottak. Kapnak nyárra fizetést."

-akkor viszont elképesztően megéri iskolában takarítani...rengeteg szabadság, "nem viszi haza a munkát"...Németországban nem szokás saját takarítőnőt tartani, megteszik a külsősök, s nem kell nekik hónapokat a semmiért fizetni...

"Továbbképzés: Szerinted a továbbképzés ingyen van (előadók,tananyagfejlesztés, akkreditáció, adminisztrációs költségek, nyomtatványok,helyszín árammal és eszközökkel, terem hűtése)? Az ország jelenlegi és mindenkori állapotában szerinted erre van pénz?"

-olyan sok plusz költségbe nem kerülne, az előadók már ki vannak fizetve, világítani nem kell, nincs mindig forróság se, nyomtatni is felesleges, mindenkinek van számítógépe, táblagépe...

"Egyébként persze lehetne nyáron továbbképzést tartani, mint ahogy most is sokan teszik azt, ebben az esetben viszont év közben egyáltalán nem mennének, most tudiillik a munkaidő után, a teljes munka elvégzése mellett vesznek részt továbbképzéseken, igen gyakran saját pénzükön, ami nagyon nem jellemző a többi munkavállalóra."

-ha az előadók számára kötelező lenne előadást tartani, merthisz a nyári szünetben is fizetve vannak, akkor nem kellene senkinek a saját pénzén elmenni...

"Az meg se fordul a fejedben, hogy regenerálódniuk kell az éves terhelés után?"

-szerintem minden dolgozó szeretne regenerálódni...de a legtöbbnek csak az a pár nap szabadság jár...

"Te diákként mit szólnál, ha 3 hét lenne a nyári szüneted? Mélységesen fel lennél háborodva és nem is tudnál produktívan dolgozni, mert nem pihented ki magad, fáradtan mennél újra vissza az iskolapadba július 22-én, hogy utána a 3 napos október végi szünetig újra dolgozz."

-a diákokat ne keverjük már össze a felnőtt dolgozókkal...mert azoknak bizony vissza kell menni, s nem lesz neki őszi szünete sem, csak maximum egy hosszú hétvégéje ha szerencséje van...

"Hogy a többi dolgozónak mért nem adnak kicsivel több szabadságot, azt meg ne a tanárokon kérd számon. De megnyugtatlak: biztos, hogy a fizetésükből azt az egy hónapot eszámítják, úgy alakítják ki a fizetést."

-erős a tanárok szakszervezete..

"Mellesleg keveredésben vagy: a továbbképzés, mint a neve is mutatja, nem arról szól, hogy ott bármi is kiderüljön meg lelepleződjön, hanem hogy a tudásukat gyarapítsák."

-pedig én egy ilyen kiderülős képzést szeretnék, mert sokan nem tudnak jól tanítani, de esetleg meg lehetne őket tanítani...

"Ha ilyen zsigeri gyűlölet van benned a tanáraid iránt, menj másik iskolába."

-nincs velük bajom, csak nem értem miért ez a kivételezés..

2015. júl. 23. 11:42
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, igazad van teljesen, nem korrekt ennyi szabadság egy tanárnak, hiszen az a 120 ezer forint havonta így is rengeteg egy diplomás embernek, aki a jövő generációját nevelné.

Szerintem az iskoláknak nem kellene ilyen szüneteket tartaniuk. Követelni kéne a nyári, téli és tavaszi szünetek eltörlését! Hiszen mennyivel okosabbak és felkészültebbek lennének a mai diákok, nemde? Ha szünet nélkül iskolában lennének, csak a kötelező ünnepnapokat és hétvégéket megkapva. Mert ha a tanár dolgozik, egyértelmű, hogy a diák is ott ül az iskolában :) Ez egy nagyon remek ötlet! Esetleg hétvégente is dolgozhatnának a tanárok, olyan szervezetekben, mint annó az Úttörők voltak :) És akkor nem fogja senki sem azt mondani, hogy a tanár túl sokat van szabadságon!

Írnunk kéne ez ügyben egy petíciót!

2015. júl. 23. 12:44
 20/33 A kérdező kommentje:
Az tényleg nem nagy fizetés...persze órabérben számolva nem olyan rossz :-)
2015. júl. 23. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!