Melyiket könnyebb elérni érettségin? Közép német 94% + közép töri 94%, vagy közép német 90% + emelt töri 82%?
Szociális helyzetért jár 40 plusz pont, nyelvvizsgáért 28. Ha 94-94%-ra megírnám duplázással kijönne 376 pont, plusz még a 68, így végül 444 pontom lenne. Ha 90-82%-rá írnám, akkor duplázással kijönne 344 pont, valamint jönne még a 100 plusz, így összesen szintén 444 pontom lenne.
Tehát mindkét esetben azonos pontszám jönne össze. A kérdés továbbra is az, hogy melyik éri meg jobban.
Az eddigi válaszokat pedig köszönöm! :)
Igen, valóban mázlim van, pláne, hogy nem követelmény az emelt érettségi. Csak 443 a központi ponthatár, szóval ha emelkedik vagy valamelyikből 1%-al kevesebbet érek el, akkor máris buktam az egészet. :/ Bár, ha azt nézem egy rosszul sikerült középszintű esetén ingyen tehetek szint emelőt, emeltnél viszont fizetős a javítás. Ez is egy plusz érv lehet a közép mellett.
Eddig mindenkinek ment a zöld kéz! :)
2. vaagyok
Így tényleg jobban jársz a középpel.
(Viszont engem annyira zavar, hogy sokan +40 pontot kapnak a hátrányos helyzetért.... Miért? A felvételi pontszámoknak a tudást kéne tükrözni, a szociális helyzetnek ahhoz meg semmi köze. Rohadt irritáló tud lenni, ha valakit felvesznek ugyanarra ba szakra kisebb tudással és alacsonxyabb érettségi százalékokkal a +40 pont miatt, mert fogyi, mást pedig nagyobb tudással és magasabb érettségi százalékkal ugyanoda nem, mert nem jár neki az ajándék 40 pont a fogytaékosságért vagy hátrányos helyzetért... Ez már nagyn kikívánkozott belőlem)
A szüleimnek csak nyolc általánosa van, mivel a szákmájuk elévült, kihalt, ma már használhatatlan. Ezért jár a 40 plusz pont, meg persze az ezért járó anyagi helyzetért. Ha belegondolsz, akkor szerintem egy szinten azért jogos, mivel így nekem nincs lehetőségem magánórákra, nyelvtanfolyamokra, ehhez hasonlókra járni. A nyelvvizsgára is magamnak szedtem össze a pénzt, magamtól készülök azokból a kömyvekből, amelyeket német verseny első helyezésért kaptam.
Most nem sajnáltatni akartam magam, csak szemléltetni, hogy egy hátrányos helyzetűnek mennyivel nehezebb elérni egy magasabb százalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!