Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Anglisztikán hogyan zajlik az...

Anglisztikán hogyan zajlik az oktatás? (többi lent)

Figyelt kérdés
Úgyértem előadások vannak vagy ilyen kisebb csoportokban vannak az órák? Sok beadandó van előadásokat kell tartani ilyen PPT-set, vannak beszélgetős órák is? Tehát úgy nagyjából hogy kell elképzelni ezt a szakot?
2015. júl. 16. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Több részből áll.

Van egyrészt a nyelvfejlesztés, ami nagyjából ugyanolyan, mint a középiskolai angolórák, nyelvtant tanítanak (ismétlésszinten természetesen, hiszen aki bejut anglisztikára, attól elvárható minimum egy erős középszintű, de inkább felsőfokú nyelvtudás), különféle témakörökhöz köthető szókincset, szófordulatokat, mondásokat kell tanulni.

Másik része a nyelvészet, ami nyelvtan, de mégsem egészen. Ebben olyanok vannak, hogy nyelvtörténet, fonológia, morfológia, szintaxis stb. Ezeken dióhéjban összefoglalva azt tanulod meg, hogy amit a fentebbi nyelvtanórákon tanítottak neked, az mind marhaság :D

Ezen kívül van még irodalom és történelem, ahol nagyjából ugyanazt tanítják, vagy legalábbis annak egy részét, mint az angol anyanyelvű országokban a középiskolásoknak, tehát úgy kell elképzelni, mint egy középiskolai irodalom/töriórát, csak angolul.

Ezek csak az alaptantárgyak, amiket mindenkinek kötelező végigcsinálnia. Ezen felül lehet, illetve kell is valamire szakosodni, én pl. egyrészt nyelvészetre szakosodtam (és ebből szakdolgoztam), tehát ezzel kapcsolatos tantárgyaim voltak, pl. szociolingvisztika, dialektológia, középkori angol nyelv meg ilyesmi, másrészt fordításra, azaz voltak fordítástechnikai, elméleti és gyakorlati fordításóráim is.

2015. júl. 16. 15:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. júl. 17. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!