Miért ilyen elavult a magyar oktatás az informatika terén?
Megjelent egy teljesen logikus cikk arról, hogy az iskolai gépek nevetségesek gyengék, a tananyag még mindig a Microsoft Office amivel kb semmire nem fog menni az ember, a tankönyvek és a tananyag régimódi, olyan, mintha a 20. században lennénk még. Ezt miért nem lehet fejleszteni?
Itt egy jó cikk erről:
Nem nyert, egyetemen nem tanítanak meg programozni. Valamit oktatnak aminek egy kis köze van hozzá, de inkább matek az egész.
Egyébként ez nem jó hozzáállás, ez a 21. század, haladnunk kell a korral, sokkal nagyobb a hangsúly manapság az informatikán és a programozáson, mint anno. Nem lehet örökké az Office és hasonló baromságokat tanítani. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk 1-el kevesebb irodalom vagy törióra helyett nyugodtan lehetne informatika. A heti 5 tesióráról nem is beszélve, ami szintén marhaság, hiszen ha valaki sportolni akar, az nem az alatt a 45 perc alatt fog mozogni, hanem eljár edzésekre.
#5-os vagyok
tudom, de azert nagyjabol adnak utmutatast, hogy mi is az a programozas, aztan onszorgalombol kell megtanulnod. ha meg magadtol lusta vagy, akkor mit akarsz csinalni egy komolyabb munkahelyen, ahol nem lesz ott a tanar, hogy a szadba ragja, hogy hogyan s mint kell csinalni. en infos szakra keszulok, magamtol otthon megtanultam 12 evesen html, css, php (jo, ezek szinte semmik), de egyetem elott itthon magamtol majd elkezdem a C-t is, hogy azert konyitsak hozza valamit az egyetemen :) neten van csomo oldal, meg konyvek is segitsegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!