Szombathely (Herman Ottó Iskola) milyen ott tanulni? (kertészeti)?
A szakma csak egy dolog. Az még nem biztos, hogy el is tudsz majd helyezkedni vele.
Én a helyedben inkább a Kanizsai Dorottya gimnáziumot választanám. Ott egyszerre angolt és német nyelvet is tanítanak 9. osztálytól fogva. Felkészítenek a kétszintű érettségire; onnan többnyire a diákok nyelvből emelt érettségit tesznek, amivel kiváltják a középfokú nyelvvizsgájukat is a bizonyos nyelvből, valamint tovább is tanulnak.
Szerintem mindenképp érdemes lenne átgondolnod ezt az érettségi és továbbtanulási szándék nélküli tervet.
Szakmával nem fogsz tudni megélni 3-5 év múlva...
Én nem oda járok, viszont túl sok jót nem hallottam róla, állítólag elég könnyű :)
Milyen tanuló vagy? (Fiú vagy lány?)
Mert ha jó tanuló vagy, és gimi érdekelne, akkor szerintem is a Kanizsai kéttan, illetve ha szakma, akkor a Horváth Boldizsár :) Kanizsaiban csak a kéttant (5 év) ajánlom, azon követelnek, illetve a Horváth Boldizsárban pedig a közgázt (4 év), azon szintén követelnek, és jól felkészítenek az érettségire. Mindkét iskolában két nyelvet tudnál tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!