Szombathelyen a Nagy Lajos/Kanizsai/Premontrei gimnáziumokról vélemény?
KDG kéttant ajánlom a legjobban :) (mást a Kanizsaiban nem)
Premontreiről állítólag nem olyan nehéz, a tanári kar nem túl jó.
a Nagy Lajosba nagyon sok ismerősöm jár, ők szeretik :) (a tesis osztályba ne menj szerintem)
Hárman vagyunk nagyon jó barátnők, általánosban osztálytársak voltunk, aztán háromfelé mentünk középiskolába (nevezetesen a 3 fenn említett intézménybe, mindhárman angolos osztályba). Tavaly végeztünk mindhárman, leírom, hogy mit tapasztaltam.
Én NLG-s voltam, nagyon szerettem, bár az osztályon belül volt egy nagyobb szakadás, tehát kétfelé oszlott a társaság, de szerintem így is jó volt, nem kell mindenkivel éllel-nappal együtt lógni. Az angolt jól tanították, németen aludtam (bár angolos osztályba jártam, de azért igyekezhettek volna egy kicsit. A közösségi programokra sok a próbálkozás (iskolarádió, blog, stb) és versenyekre is vannak felkészítők. Szóval szerintem jó hely, erős iskola, a tesis osztályt leszámítva.
Az a barátnőm aki a Premontreibe járt, ő az osztályát és a tanárait is nagyon szerette. Náluk elvileg a természettudományos tárgyakat nem viszik túlzásba, de a nyelveket elvileg jól tanítják. Ő azt mesélte, hogy a Premóban nem az a "plusz", hogy egyházi iskola, hanem a tanárai és az osztálya.
A Kanizsairól sajnos nem tudok sok jót mondani. A barátnőm, aki ott tanult, nem nagyon szerette. Nem az osztályközösséggel volt baja, hanem a tanárokat meg az oktatást nem szerette. Végig magántanárhoz járt, hogy megtanuljon angolul, mert az iskolában nem vitték túlzásba a tanulást.
Szóval én az NLG-t és a Premót nyugodt szívvel tudom ajánlani neked. :)
Előző vagyok.
Kikérem magamnak, hogy bármelyik intézmény is ribiképző lenne.
Nálunk (NLG) talán 4 olyan lány volt az osztályban, akikre ez ráfogható. De ők sem ribik, hanem csak nagyon elkényeztetett kis fruskák.
A Premontreiben a velünk párhuzamos osztályban elvileg 1 ilyen lány volt, de ő egy év után ki is bukott.
A KDG-s barátnőm azt mondta, hogy az ő osztályában nincsenek ilyenek, max az évfolyamán 1-2.
Ez azért nagyon elhanyagolható arány. Szerintem aki ezeket leribiképzőzi, az menjen az Orlayba vagy a Telekibe tanulni és majd rájön, mi is az a ribiképző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!