Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BCE pénzügy és számvitel vagy...

BCE pénzügy és számvitel vagy BME biomérnök?

Figyelt kérdés
Mindkét helyre elegendő pontom van (az államira),de nem tudok dönteni.Igazából egyikre se vágyom nagyon,de valahova mennem kell.A biomérnöktől kicsit tartok a fizika meg a biosz miatt.Nem mintha a pénzügy matektól nem lennék berezelve (nem emelteztem).Vélemények ,tapasztalatok érdekelnének. Első helyen a pénzügyet jelöltem meg,mert úgy voltam vele,hogy úgyse lesz elég pontom.

2015. jún. 26. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
PSZ
2015. jún. 26. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából egyikre se vágyom nagyon,de valahova mennem kell."

Nem kell. Épp az a baj a mai felsőoktatással, hogy már boldog-boldogtalan egyetemre akar menni. Azok is, akik nem valók oda. Ezzel most nem rád céloztam, mert te nyílván nem lehetsz hülye, ha a BCE-re, BME-re van elég pontod. Veled inkább az a baj, hogy még azt is elvállanád, ami nem érdekel. Csupán azért, hogy legyen egy diplomád. Miért nem azt tanulod, ami érdekel? Amire vágysz? Nehéz olyanból jó szakembernek lenni, amiért nem rajong az ember. Főleg minimum 40 évig abban dolgozni.

2015. jún. 26. 14:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Az a helyzet ,hogy nem igazán vágyom semmire...vagy nem tudom mit akarok.Gondoltam ,hogy lesz aki kiragadja ezt a mondatot és értem mit akarsz vele mondani meg igazad is van,de nem vagyok jó a döntésekben.Valójában 2-3 éve orvos szeretnék lenni,legalábbis év elejéig azt gondoltam,aztán amikor jött a felvételi nem jelentkeztem biológiából érettségire,mert nem tartottam magam elhivatottnak.A pénzügyet meg csak megjelöltem,hogy miért azt én sem tudom, nem gondoltam ,hogy 478 pontom lesz.Várom a válaszokat,már nincs sok időm. Amúgy,ha majd nem érzem magaménak az adott szakot ,akkor megpróbálok mást.
2015. jún. 26. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha tovább tanuszl, csak olyan szakra menj, ami érdekel.. Mivel ahhoz is rengeteg sok kitartás kell, olyan meg se forduljon a fejedben, hogy olyan szakra mész, ami messze áll tőled..
2015. jún. 26. 17:09
 5/6 anonim válasza:
88%
En teljesen megértem. Honnan kéne tudnia egy 18-19 eves embernek, hogy mit szeretne csinalni/tanulni az egesz elkövetkezendő életében? Ráadásul ugy kell döntenünk, hogy egy-egy szakba bele sem látunk teljesen, max utanaolvasunk. Persze van, aki "kiskora ota tudja, hogy mi szeretne lenni". Hat ok szerencsések.
2015. jún. 28. 23:17
 6/6 Fineline válasza:
Nem tudom, hol tart a felvételi - lehet, h már későn írok -, de ha nem vagy elhivatott, mérnöknek semmiképp ne menj, mert ha nem tudod szívvel-lélekkel csinálni, akkor megette a fene az egészet, mert csak gyötrődni fogsz vele. Másrészt inkább ne vedd el a helyet azoktól, akik meggyőződésből választották ezt a pályát.
2015. júl. 5. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!