Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » PTE-ÁJK jogász vagy ELTE-ÁJK...

PTE-ÁJK jogász vagy ELTE-ÁJK jogász?

Figyelt kérdés
Sorrendváltoztatáson gondolkodom. Kérem olyanok válaszoljanak csak, akik ezekre a karokra járnak vagy ismerősük tanul(t) ott. Tapasztalatokat, meglátásokat várok, sokat segítene.

2015. jún. 7. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Én a PTE-re jelentkeztem, de csak anyagi okok miatt. Nekem ismerősök azt mondták, hogy az ELTE-n kapcsolati tőke szempontjából jobban jársz.

Ha a PTE mellett döntesz, akkor írj nyugodtan privit:)

2015. jún. 7. 16:29
 2/5 anonim ***** válasza:

ELTE-s vagyok. Nem jártam Pécsre, így nem is javaslok semmit.

ELTE:

legmagasabb ponthatár, de ezt gondolom tudod. Nagynevű tanárok, az országban kapható tankönyvek többségét is ők jegyzik). Kemény első év. Az évfolyam fele simán kibukik.

Az elméleti oktatás erős, és ennek megfelelően a követelmények is. Viszont a gyakorlatról alapesetben nem fogsz sokat megtudni, kivéve ha utánaolvasol az oktatóknak (markmyprofessor), és direkt olyanokat választasz, akik gyakorlatiasan, jogesetekkel oktatnak. Ezzel viszont vállalod, hogy az anyagot önszorgalomból, és nem a szemináriumon fogod megtanulni. A szorgalmi időszak laza, viszont ha ekkor nem tanulsz, a vizsgaidőszakban napi 8-12 óra!

Ami viszont fontos, egyáltalán ne menj jogra, ha jobb ötleted nincs!

Ez nem az a szak, amit ilyen indíttatásból könnyedén teljesíteni fogsz.

2015. jún. 20. 15:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Konkrét célom és elképzelésem van, amit csak jogi pályáról tudok elérni. Az eszem az ELTÉ-t sugallja (többek közt az oktatási kiválóság és az első hozzászóló által is említett kapcsolati tőke miatt), de a szívem a kedvenc városomba, Pécsre húz. :(

A tanulással nincsen gond, nem az a típus vagyok, aki a vizsgaidőszakra halaszt mindent. Elég magabiztos vagyok benne, hogy el tudnám végezni az ELTÉ-t.

Amúgy 465 pontom lett végül - az utóbbi évek ponthatárait nézve, és tekintettel arra, hogy nagyon fos év volt az idei, jó eséllyel bejuthatok.

2015. jún. 21. 21:21
 4/5 anonim válasza:
Én is a PTE-ÁJK jogász képzésére jelentkeztem. Ha gondolod írj privit! :) ez az első válaszolónak is szól :)
2015. jún. 27. 23:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ELTE nyilván a legjobb az egész országban, de amúgy a pécsiről is jókat hallottam eddig.
2015. júl. 7. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!